Çocuklar artık dişçiden korkmayacak

Çocuklar artık dişçiden korkmayacak
Güncelleme:

Dentistanbul’da tedavi olan çocuklar, animasyonlu gözlüklerle ister film izlerken ister ise müzik dinlerken diş tedavisi olabiliyor…

Türkiye’de ilk kez Dentistanbul’da kullanılmaya başlanan “Google Glass” benzeri gözlükler, diş tedavisinden korkan hastalar için adeta kurtarıcı niteliğinde. Çocuklarının diş sağlığı için Dentistanbul’u tercih eden aileler, çocuklarının tedavilerini için artık endişe yaşamıyor. Son çıkan vizyon filmlerinin yüklenebildiği gözlükleri takarak tedavi olan çocuklar acısız ve keyifli tedavinin tadını çıkarıyor.

Mp3 özelliği olan çizgi film, son çıkan filmler dahil olmak üzere film ve videoların yüklenebildiği gözlükleri, Dentistanbul’a gelen hastaların yüzde 50’si kullanmak istiyor.

Animasyonlu gözlüklerin özellikle çocuk hastalara çok ilginç geldiğini belirten Dr. Hilal Sillelioğlu,  bir çok çocuk hastanın adeta eğlenerek bu gözlüklerle tedavisinin tamamlandığını söyledi. Böyle bir gözlüğün varlığını ilk duyduklarında, diş hekimi fobisi olan hastalarda ve çocuk hastalarda kullanarak sağlık sektöründe oldukça farklı bir hizmet sunabileceklerini düşündüklerini ifade eden Sillelioğlu, “Uzun arayışlar sonunda gözlüklere ulaştık ve hastanelerimiz bünyesine katarak hastalarımıza tedavileri sırasında müzik dinleme ya da film seyretme imkanı sunmuş olduk. Böylece tedavi sırasında hastalar sıkılmıyor ve tedavilerinde kullanılan aletlerin rahatsız edici sesini duymuyorlar. Onlar filmlerini seyrederken tedavileri tamamlanmış oluyor” dedi.

Leyditurk.com