Çocuklar için diş bakım önerileri

Çocuklar için diş bakım önerileri
Güncelleme:

Yaz sıcaklarının başlaması ve okulların kapanması ile birlikte tatil dönemine giren çocuklar için ebeveynlere uyarılar...

“Yaz geldi ve okullar kapandı. Çocukların bol bol oyun oynayıp, kardeşleri veya arkadaşlarıyla havuzun, bisikletin, bilgisayar oyunlarının tadını çıkaracağı upuzun bir tatil dönemi onları bekliyor. Diş a rısı yaşamadan geçirilecek bir tatil dönemi için ise ebeveynlerin dikkatli olması gerekiyor” diyen Yrd. Doç. Dr. Öner Özdaş, çocuklara ve ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu.

- Yeni bir diş fırçası alın!

Diş fırçalarımızın 3 ayda bir değiştirilmesi önerilmektedir. Diş fırçaları; boyut, şekil ve fırça kıllarının dizilişi, sertliği ve uzunluğuna göre farklılıklar gösterirler. Küçük başlı, sık kıllı, kıl uçları yuvarlatılmış, düz kesimli kıl demetleri olan, yumuşak veya orta sert fırçalar seçilmelidir. Böylece dişler arasına ve ağzın bütün bölgelerine erişip temizleyebilmek kolay olur.

- Sağlıklı atıştırmalıklar yiyin!

Yaz ayları çocukların en çok abur cubur tükettiği aylardır. Çocuklarınızın hoşuna gidebilecek sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayın. Peynir, taze meyve ve sebze, kuru meyve gibi gıdaların tüketilmesine dikkat edin.

- Bol su tüketin!

Çocuklarımızın bol su tüketmesini ve böylece asitli ve şekerli içeceklerden uzak durmasını sağlamak çürük oluşumunu engelleyecektir.

- Bisiklet sürerken koruyucu kask takın!

Yaz ayları ile birlikte sokakta, kulüplerde veya kamplarda spor aktivitelerine katılan çocukların muhakkak kask veya ağızlık gibi koruyucular takmasına özen gösterin.

- Diş Hekiminizden muayene için randevu alın!

Okul dönemi diş hekimine gitmek zor olduğundan ötürü yaz ayları çocuklarınızı diş hekimine götürmek için mükemmel zamanlardır. Düzenli yapılan diş hekimi kontrolleri ile problemler henüz başlangıç aşamasında iken fark edilir. Erken müdahale zamandan ve maddi açıdan tasarruf sağlanmasına yardımcı olur.

Leyditurk.com