Çocuklar Nisan'da tiyatroya doyacak

Çocuklar Nisan'da tiyatroya doyacak
Güncelleme:

Goody Çocuk Tiyatrosu’nun müzikli çocuk oyunu “Bir Dostluk Hikâyesi”, Nisan ayında her hafta sonu çocuklarla buluşacak.

Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde 6-7 ve 13-14 Nisan’da saat 13.00’te, Akatlar Kültür Merkezi’nde 20-21 ve 27-28 Nisan’da 13.00-15.00 saatlerinde çocukları sevimli dostların dünyasına taşıyacak.

Türkiye’de önemli bir eksiklik olan hayvan ve doğa sevgisinin erken yaşlarda kazandırılarak yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan Goody Çocuk Tiyatrosu’nun “Bir Dostluk Hikâyesi” adlı müzikli çocuk oyunu ilkokullar ile eş zamanlı olarak kültür merkezlerindeki özel temsillerine devam ediyor.

Sevimli dostların dünyasını yakından deneyimleyen çocukların, interaktif katılımları ile renklenen oyun, Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde 6-7 ve 13-14 Nisan’da saat 13.00’te, Akatlar Kültür Merkezi’nde 20-21 ve 27-28 Nisan’da saat 13.00-15.00 saatlerinde çocukları sevimli dostların dünyasına taşıyacak.

Oyunun kahramanı Kaan’ın köpeğinin süper güçleri vardır ve Kaan, hayvanların dünyasına girip, onları koşulsuz sevebilmeyi başardığı için, artık hayvanlarla daha derin bir iletişim kurmaya başlamıştır. Köpekler, bakışlarıyla duygularını belli edebilirler, kediler altıncı hisleriyle insanlığı felaketlerden kurtarabilirler. Hayvanların insanlara kıyasla en önemli güçleri koşulsuz ve karşılıksız olarak sevebilmeleridir. Yeni dostlarının olağanüstü güçlerini kullanarak, bazen ev ödevlerini ya da kendi sorumluluğundaki işleri yaptırmayı da dener, ancak hayvanlar bu güçleri asla yanlış kullanmazlar ve hile yapılmasına izin vermezler.

Çocuklarda hayvan sevgisini geliştirmek amacıyla projelendirilen Goody Çocuk Tiyatrosu’nun “Bir Dostluk Hikâyesi” adlı müzikli çocuk oyunu bir ev köpeği ile bir sokak kedisinin dostluğunu ve etrafında gelişen olayları anlatıyor. DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü uzmanları tarafından incelenip ilkokul çocukları için pedagojik açıdan uygunluğu onaylanan tiyatro oyununda “La Fontaine” fabllarına da yer veriliyor.

2012-2013 eğitim döneminde 20 ilkokulda ücretsiz olarak sahnelendi.
Yazan ve Yöneten: Nedim Saban
Dekor: Tuğçe Akbulut
Kostüm: Zeynep Yiğit
Video Tasarım: Cem Gengönül
Müzik: Elif Öztürk - Burak Öksüzoğlu
Oyuncular: Engin Demircioğlu, Ömercan Güldal, Çiğdem Alben, Soner Ansal, Semih Okumuş, Şeyda Terzioğlu

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle sahipsiz hayvanların en büyük destekçisi olan Goody kedi köpek mamaları tarafından hayata geçirilen Goody Çocuk Tiyatrosu’nun “Bir Dostluk Hikâyesi” adlı müzikli çocuk oyunu ile ilgili tüm detaylar ve son gelişmelere www.goody.com.tr/goodycocuklar ve www.facebook.com/Goodymama’dan; Goody markalı ürünler ile ilgili bilgiye de www.goody.com.tr’den ulaşılabilirsiniz.