Çocuklarda diş çürüklerine son

Çocuklarda diş çürüklerine son
Güncelleme:

Fissür örtücü uygulama ile çocuklarda azı dişleri çürük tehdidinden korumak mümkün.

Çiğnemeyi sağlayan azı dişlerinde besin artıklarının birikmesini önlemek için çocuk diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen fissür örtücü uygulaması, çürük oluşmaya elverişli yüzeyleri koruma altına alıyor. Böylece,“ağızda en uzun süreyi geçiren süt dişleri” olan azı dişlerinin çürük tehdidi altında kalması önleniyor.

Çocuklarda azı dişlerinin çiğneyici yüzeylerinin girinti ve oluklarının akışkan bir dolgu maddesi ile örtüldüğü koruyucu bir diş tedavisi olarak tanımlanan bu uygulama, çocuk diş hekimleri tarafından 3-5 dakikalık kısa bir süre içinde, kolayca yapılabiliyor. Fissür örtücü uygulaması, besin birikimini önlemekle kalmıyor, çürüğe elverişli yüzeyleri daha kolay fırçalanır hale getirerek çürük riskini minimuma indiriyor.

Uygulamanın herhangi bir yan etkisi bulunmadığını vurgulayan Dr. Kayabaşoğlu, “Fissür örtücüler zaman içinde çiğneme basınçlarının altında kırılabilir ve bir miktarı düşebilir. Bu durumda, uygulamayı yenilemek biz çocuk diş doktorlarının sorumluluğu altındadır” diyor.

Fissür uygulaması diş sağlığını şansa bırakmamak açısından önemli

Çürük risk bölgeleri olarak gördüğümüz fissürlerin örtülerek çürük oluşumunun önlenmesi, diş sağlığını şansa bırakmamak açısından önemli. Uygulamanın, dolguya göre daha ekonomik olduğunu ve çocukların azı dişlerini dolguya neden olacak bir çürükten korumaya yardımcı. Fissür örtücülerin yapımı, çocuğun hekimi ile uyumuna bağlı olarak 3-5 dakikada, ağrısız ve acısız bir şekilde yapılabiliyor.