Erkek çocuğunuza bunu söylemeyin!

Erkek çocuğunuza bunu söylemeyin!
Güncelleme:

Erkek çocuklarına ''kız gibi'' ağladıklarını söylemek, ileride ciddi sorunlara yol açıyor.

Anksiyete ve ilişki sorunları tedavisinde uzman olan Lena Aburdene Derhally, bir hayvanat bahçesi gezisi esnasında küçük çocuğunu azarlayan babayı gözlemledikten sonra konuya dair açıklama yaptı.
 
Washington Post’ta yayınlanan makalesinde,“Erkek çocuklarına ‘kız gibi’ benzetmesi yapılarak ağlamaması ve duygularını göstermemesi gerektiği mesajı verildiğinde, duygularını göstermeye izni olanların sadece kız çocukları olduğu anlaşılır. Duygularını göstermek gibi son derece normal bir şey yaptığında başka insanlar önünde onu utandırarak bunu engellemeye çalışmak, ciddi olumsuz sonuçlar doğurur\" diyor.

Derhally, anksiyete, depresyon ve ilişki sorunları yaşayan erkek hastalarının genellikle duygularını anlamak ve işlemek için yetersizlik çektiğinin altını çiziyor. Derhally şöyle diyor: “Erkekler duygularını anlamadıklarında ve hissettiklerini yaşamak için kendilerine izin vermediklerinde öfke, anksiyete, depresyon gibi sorunlarla başa çıkmak için ağır alkol tüketimi gibi sağlıksız yöntemlere başvururlar.\"

Lena Aburdene Derhally, ebeveynlerin oğullarının duyguları ile başa çıkması için onlara yardımcı olacak bazı adımlar atması gerektiğini ve duygu durumlarını rahatlıkla dile getirecekleri bir ortam yaratmalarını söylüyor.

HT Hayat