Ev hayatınızı kolaylaştıracak pratik çözümler

Ev hayatınızı kolaylaştıracak pratik çözümler
Güncelleme:

Bu habere bayılacaksınız ! İşte günlük yaşamda işinize yarayacak pratik bilgiler...

Gündelik yaşamda sıkça karşılaştığımız ve işimizi zorlaştıran aksiliklerle baş etmek sanıldığı kadar zor değil. Aslında birçok aksilik için fazla bilinmeyen püf noktalar var. Biraz deneyimlerle biraz da kulaktan kulağa ulaşan bu yararlı bilgiler, sorunları çözmenizi ve yaşamı pratikleştirmenizi sağlayabilir.

İşte işinize yarayacak birkaç pratik bilgi...

Sertleşen boya fırçalarınızı kaynamış sirkeli suda bekletirseniz daha kolay açıldığını göreceksiniz.

Mobilyalarınıza cila yaparken cila olmamasını istediğiniz yerlere vazelin sürün buralara cila taşarsa bile kuruyunca çok kolay çıkarabilirsiniz.

Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itseniz de çekseniz de kapanmaları zorlaşabilir böyle durumlarda kapınızın, çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün.

Haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökerseniz çiçeklerinizi de besleyebilirsiniz.

Zamanla ezilen halılarınızı eski haline döndürmek için, ıslak bir bezle ılık ütüyü bu ezilmiş yerlerin üzerinde gezdirin. Bu işlemi yaparken ütüyü çok fazla bastırmamaya çalışın.

Ev temizliği esnasında eğer toz bezleri sildiğiniz yüzeye toz bırakıyorsa her toz alışınızdan sonra durulama suyuna bir miktar gliserin koyun. Bir dahaki sefere toz beziniz toz bırakmayacaktır.

Cam bir eşyanız kırıldığında bir parça ıslak pamuğu yerde gezdirirseniz cam kırıklarının pamuğa takıldığını ve camların kolaylıkla temizlendiğini görebilirsiniz.

Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için, yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın. Kötü kokular fırınınızı terk edecektir.

Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalarsanız içi tertemiz olacaktır.

Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır.

Çelik saklama kapları ve tencerelerin içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın.