İşte hamilelik testlerinin fiyatları

İşte hamilelik testlerinin fiyatları
Güncelleme:

Hamilelik testi eczane fiyatları yaklaşık olarak ne kadar? İşte cevabı...

Hamilelik testleri özelliklerine göre fiyatlandırılmaktadır. Erken dönemde gebeliği belirleyen testler fiyat olarak daha pahalı satılırken adet gecikmesinden sonra uygulanan testler daha uygun fiyatlıdır.

Hamilelik testlerinin tümü anne adaylarının gebe kalmalarının ardından kanda yükselmeye başlayan HCG adlı hormonu tespite yönelik çalışmaktadır. Bu hormon seviyesini algılama oranı yükseldikçe testin fiyatı da artmaktadır.

Çok düşük düzeyde bile artışı algılayabilen testler daha pahalıdır. Hamilelik testi kanda hamilelik testi ve idrarda hamilelik testi olmak üzere 2 ana gruba ayrılmaktadır. Kanda hamilelik testi fiyatı testin uygulandığı merkezin kalitesine göre değişmekte ve en düşük 25,00 lira civarından başlamaktadır. İdrarda hamilelik testleri ise evde uygulanabilen testlerdir ve erken dönem idrarda gebelik testleri yaklaşık olarak 40 - 45 lira civarından başlamaktadır.

En uygun fiyatlı hamilelik testleri normal hamilelik testleri olup adet gecikmesinin üzerinden 4-5 gün sonra uygulanmaktadır. Satış fiyatı ise eczanelerde 2,00 liradır.