Kadınların hayatının 4 ayı ütü ile geçiyor

Kadınların hayatının 4 ayı ütü ile geçiyor
Güncelleme:

Araştırmaya göre kocalar ve erkek arkadaşları ütüyü kadınları üzerine yıkmış..

İngiltere'de yapılan bir araştırmada bir kadının evde ütü için harcadığı zaman hesaplandı. Hesaba göre kumaşın üzerinde alınan yol tam 1248 metre. İngiltere'de her evin beşte dördünde kadınların ütü yaptığı belirlendi. Yaklaşık yüzde 39'u kocaları ya da erkek arkadaşlarının kesinlikle ütü yapmadığını söyledi.

Anneler sadece yüzde üç oranınd bir genç kesim ütüde yardım ediyor. Philips PerfectCare, 1.091 İngiliz kadın arasında ev işeriyle ilgili araştırma yaptı. Araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Kadınların büyük çoğunluğunun ütü yapmayı sevmediği belirlendi.

Annelerin üçte biri (yüzde 30) ütü için birisini tutabileceğini belirti. Beşte biri çocuğun okul üniforması dışında başka hiçbir şeyi ütülemediğini kabul etti.

Araştırmada İskoç anneler ütüyle daha fazla zaman geçirdiği belirtildi. İskoçlar ortalama hafta 15 parça ütü yaparken Londra'da bu 12 olarak belirlendi. Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre Philips'in bir sözcüsü "Ütü kadınlar için büyük bir baskı oluşturuyor. Araştırma gösteriyor ki kocalar ve erkek arkadaşlar ütüyü kadınların üzerine yıkmış" dedi.