Ona ders çalışırken nasıl yardım etmelisiniz

Ona ders çalışırken nasıl yardım etmelisiniz
Güncelleme:

Çocuklarınızın ödevlerine yardımcı olmanız için bir kaç öneri...

Çocuklarınızın ev ödevlerini yapmalarını çok önemlidir. Onlara ne kadar yardım etmek isteseniz de bazen bu çok da kolay olmaz.

1- Çocuğunuzun yeni bir kelime ya da konuyu öğrenebileceği bir kaç farklı mekan yaratın. Yeni kelimeler veya yeni konular hakkında bütün hafta farklı mekanlarda, farklı ortamlarda konuşun.

2- Çocuğunuza vereceğiniz canlı örnekler, anlatımlar onun kelime haznesinin genişlemesine yardımcı olacak, kelimeleri anlama kapasitesini genişletecektir.

Çocuğunuz sürekli aynı konudaki ödevleri yapmaktan sıkılıyor mu? Farklı konuları kısa kısa mı çalışmaktan hoşlanıyor?

Bunu sorun olarak görmeyin, önce biraz matematik, sonra biraz okuma sonra tekrar matematik çalışmasında bir sakınca yok. Bu şekilde çalışmaktan hoşlanıyorsa daha fazla öğrenebilecektir.

3- Çocuğunuzun girmesi gereken önemli bir sınavı varsa sınavdan bir gece önce çalışmakla kalmayın. Her gün azar azar çalışmak çocuğunuzun konuları daha iyi kavramasına ve daha iyi öğrenerek ilerlemesine yardımcı olacaktır.

4- Çocuğunuzun ev ödevlerini yapabileceği kalem, silgi, defter, sözlük gibi malzemelerinin sürekli hazır olarak tuttuğundan emin olun.

5- Her gün ödevi olup olmadığı ile ilgili kendisine soru sorun ve ödevin ne kadar önemli olduğunu, onun ödevleri yapmasından ne kadar gurur duyduğunuzu söyleyerek cesaretlenmesini sağlayın.

6- Çocuğunuza ödevinde yardımcı olurken ödevi siz yapmamaya özen gösterin. Doğru soruları sorarak ödevi kendisinin yapmasını sağlayın.

Önemli olan ne kadar doğru ya da güzel yapıldığı değil çocuğunuzun kendisinin yapmasıdır. Ev ödevleri çocuğunuzun öğrenmesine yardımcı olmak amacıyla verilmektedir.

7- Öğretmeniyle iletişimde olun ve ev ödevleri kurallarıyla ilgili bilgi alın. Eğer ev ödevlerini tamamlamada ya da anlamada sıkıntı yaşıyorsa öğretmeniyle iletişime geçerek nasıl ilerleyebileceğinizi belirleyin.

Çocuklarınızın ev ödevlerini yapmalarını çok önemlidir. Onlara ne kadar yardım etmek isteseniz de bazen bu çok da kolay olmaz.