Şiddet eğilimi çocukluktan başlıyor

Şiddet eğilimi çocukluktan başlıyor
Güncelleme:

Sesi çok çıkanların, masaya yumruğunu vuranların kazançlı çıktığı bir toplumsal yapı şiddeti pekiştiriyor.

Şiddetin kimden gelirse gelsin, kime karşı olursa olsun ve hangi sebebe dayanırsa dayansın kabul edilemez bir davranış olduğunun altını çizen Prof. Dr. Tevfik Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

TOPLUMSAL YAPI ŞİDDETİ PEKİŞTİRİYOR

"Şiddet yoluyla hiçbir sorun çözülemez. Çocukluktan itibaren yoğun şiddet sahneleri içeren film ve çizgi filmleri izleyerek büyüyen, bağırıp, çağırarak istediğini elde eden bireyler şiddeti kalıcı bir davranış olarak benimsiyor. Sesi çok çıkanların, masaya yumruğunu vuranların kazançlı çıktığı bir toplumsal yapı şiddeti pekiştiriyor."

Hasta ve yakınlarının yüksek beklentilerinin, doktoru mutlak belirleyici görmelerinin hekime yönelik şiddetin önemli nedenleri arasında olduğunu aktaran Özlü, hekime dönük şiddet olaylarının önemli bir kısmında başka bir hekimin rolünün olduğuna dikkati çekti.

Özlü, doktorun; hasta ve yakınlarına bir başka meslektaşını eleştirebildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yapılan eleştiriler nedeniyle hasta ve yakını bir önceki doktora karşı kin tutuyor. Bu durum kişiyi şiddete yöneltiyor. Televizyon programlarında bile bazı hekimler, kendi yöntemlerini ve tedavilerini ön plana çıkarmak için maalesef yanıltıcı ve meslektaşlarını suçlayıcı beyanlarda bulunabiliyor."