Ağlayan bebeği bu yöntemlerle sakinleştirin

Ağlayan bebeği bu yöntemlerle sakinleştirin
Güncelleme:

Bebeğinizi rahatlatmak ve sakinleştirmek için, derin bir nefes alın ve..

1- Sakin olun. Sizin sakin olmanız, bebeğiniz de etkileyecektir.

2- Bebeğinizin altını kontrol edin.

3- Bebeğinizin ateşi olup-olmadığını kontrol edin. Ensesine bakarak, anlayabilirsiniz.

4- Bebeğinizi emzirin.

5- Bebeğinizin gazı olup-olmadığını kontrol edin. Her emzirmeden sonra mutlaka bebeğinizin gazını çıkartmasına yardımcı olun, masaj yapın. Onu rahatlattıktan sonra uykuya geçmesiniz sağlayın.

6- Bebeğinizle yatmak. Bazen küçük bebeğinizin sadece size ihtiyacı vardır. Beraber yatarak, onun tüm ihtiyacını karşılamış olursunuz.

7- Bebeğiniz kucağınıza alıp, onun dışarıya bakacak şeklinde pozisyonda tutmaya çalışın.

8- Bebeğinize yumuşak şarkı veya sesler çıkararak, onu rahatlatmaya çalışın.

9- Bebeğiniz kucağınıza alıp, onunla dans edin. Sizinle beraber olması, teninizin teması onu rahatlatabilir. Kendini sizin yanınızda güven de hissedecektir.

10- Bebeğinizi sallayın. Bunu kucağınıza alarak, sallaya bilirsiniz. Bu pozisyon bebeğinizin anne karnındaki pozisyonunu hatırlatacağı için, onu rahatlatacaktır.

11- Bebeğinizi soyup, onu vücudunu kontrol edebilirsiniz. Vücudunda kızarıklık var mı?, Bebek bezi acaba bebeğinizin bacağını sıkıştırmış mı?....

12- Sıcaklık ve su bebeğiniz yatıştırabilir. Bebeğiniz ılık su ile banyo yaptırabilirsiniz. İsterseniz suyuna lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Lavantanın yatıştırıcı etkisinden yararlanabilirsiniz.

13- Bebeğinizin karnına ve sırtına dokunmak, bebeğiniz rahatlatacağı gibi anne-bebek arasındaki bağı da arttıracaktır.

14- Bebeğinize masaj yağı ile masaj yapmak.

15- Bebeğinize emziğini verebilirisiniz. Bazen emme ihtiyacı olduğu zaman da bebeğiniz huzursuz olabilir.

16- Dış sesleri azaltın. Bazen bebeklerimiz dış etmenlerden de etkilene biliriler. O nedenle ışıkları kısın, televizyonun ya da müziğin sesini kısın. Bakacaksınız ki bebeğiniz rahatlamış.

17- Sıkı bir sıcak, yumuşak battaniye ile bebeğinizi kundaklamanız, onun sakinleşmesine yardımcı olabilir.

18- Arabada bir yolculuk bebeğinizin sakinleşmesine yardımcı olabilir. Titreşim ve yatıştırıcı bir ses bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.

19- Bebeğinizle dışarıya çıkmak. Bebek arabası ile dışarı da yürüyüş yapmak, hem sizin hem de bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.

20- Ağlayan özellikle kolik bebeklere elektrik süpürgesi ve ya saç kurutma makinesinin sesini dinletmek, anne karnındaki dolaşımının sesine benzediğinden bebeğinizin rahatladığını göreceksiniz.

Hamile Eğitmeni
Esra Ertuğrul