Anne sütü hastalıklardan koruyor!

Anne sütü hastalıklardan koruyor!
Güncelleme:

Çocukları ileriki yaşlarında obezite, çölyak hastalığı, kronik iltihaplı bağırsak hastalıklarından, etraflarındaki enfeksiyonel hastalıklardan korumak için en önemli besin kaynağı anne sütü.

Antalya –Side Starlight Kongre Merkezi’nde 15-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 48. Türk Pediatri Kongresi’nde çocuk sağlığıyla ilgili pek çok başlık ele alındı. Farklı ülkelerden hekimlerin de takip ettiği toplantılarda ele alınan başlıklardan biri de “çocuklarda beslenme “” oldu. Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Fügen Çullu Çokuğraş kongrede yaptığı açıklamada şöyle dedi:” Bebekler doğumlarından 6 ay sonra ek gıdaya başlasa bile, en az 1 yıl, mümkünse 2 yıl anne sütü almalı. Anne sütü çocuğu hastalıklardan koruyor. Özellikle obezite, çölyak hastalığı, kronik iltihaplı bağırsak hastalıklarına karşı anne sütü almak çok önemli.”

Prof. Çokuğraş’ın açıklamalarına göre ülkemizde Sağlık Bakanlığı’nın da verdiği destek ve Türk Pediatri Kurumu’nun çalışmalarıyla anne sütü verme oranı arttı. Geçtiğimiz 10 yılda ilk üç ayda bebeğini emziren annelerin sayısı % 27’lerden, % 70’lere yükseldi. Hekimler annelerin bebeklerine uzun süre süt verebilmesi için bol sıvı gıda almalarını ve stresten mümkün olduğunca uzak kalmalarını öneriyor. Ayrıca annelerin protein, karbonhidrat, yağ oranlarını dengede tutarak beslenmesi gerekiyor. Hamilelikte ise B12 vitamini ve D vitamini katkısı da bebekler için yararlı. D vitamininin çocuk beslenmesinde de önemi büyük. Uzmanlar çocukların da 1 yaşına kadar D vitamini desteği alması gereğinin üzerinde duruyor.

LEYDİTURK.COM