Bebeğiniz için ilk yardım tüyoları

Bebeğiniz için ilk yardım tüyoları
Güncelleme:

Mucize Annelik Okulu’nun uzman hemşireleri, 0-3 yaş arası çocuklarda zehirlenme ya da yanık vakalarına ilk yardımın nasıl yapılacağını hazırladıkları videolarda anlatıyor.

İlk 1000 gün beslenmesi ve bakımı hakkında anne ve anne adaylarına güvenilir kaynaklardan bilgi vermek amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Vakfı bünyesinde kurulan Mucize Annelik Okulu, farklı kanallarla annelerin yanında olmaya devam ediyor. Ev, kurum ve belediye eğitimleri ile annelere ulaşan Okul, mobil uygulama üzerinden de annelerin en büyük yardımcısı olmaya aday. Ücretsiz olarak akıllı telefonlara indirilebilen Mucize Annelik Okulu Uygulaması, Kütüphane, Forum, İçerikler ve Canlı Destek bölümlerinin yanı sıra, yeni eklenen “İlkyardım Videoları” ile de dikkat çekiyor.

Yanık ve zehirlenme durumunda ilk olarak ne yapılmalı?

“Çocuklarda yanık” videosunda, hafif vakalarda yanık olan kısmın en az 15 dakika suyun altında tutulduktan sonra ıslak bezle örtülmesi gerektiğinin altını çizen uzman hemşireler, doğru ilk yardım bilgilerini paylaşıyor. “Çocuklarda zehirlenmeler”videosunda ise herhangi bir zehirlenmede ilk olarak 114 Zehir Danışma Hattı’nın aranması gerektiği belirtiliyor. Uzman hemşireler, zehirlenme vakalarını engellemek için öncelikle çamaşır suyu, deterjan gibi temizlik malzemelerinin çocukların ulaşamayacakları yerde tutulmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Bebeğin anne karnına düştüğü ilk andan, 1000 gün tamamlanana kadar annelerin yanında olan Mucize Annelik Okulu, ziyaretçilerine yazılı içeriğin yanı sıra görsel içerik de sağlıyor. Mucize Annelik Okulu kapsamında eğitim veren uzman hemşireler, pedagojik konularda Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden, beslenme ve gelişim başlığında ise Anne Bebek Vakfı desteğiyle uzman hekimlerden eğitim aldılar.