Bebeğiniz pişik olmasın !

Bebeğiniz pişik olmasın !
Güncelleme:

Pişik probleminin önüne geçmek için annelere bir kaç öneri...

Dr. Oktay Demircioğlu, yeni doğan bebeklerin en büyük sıkıntılarında biri olan pişik konusunda annelere altın değerinde tüyolar verdi.

Bebeklerde ek gıdalara geçilme süresinin azalmasıyla pişik görülme sıklığının arttığını söyleyen Demircioğlu, "Her yüz bebekten 5'inde ağır seyreden pişik, her iki bebekten birinin problemi durumunda. Elbette bu sorun sadece bebeğin değil ailenin de sorunu. Pişiğin ortaya çıkmasıyla birlikte huzursuzlanan bebek gece-gündüz farkı gözetmeden ağlayacak, mutsuz olacak; ailenin de mutsuz olmasına yol açacaktır" dedi.

ANNE SÜTÜNÜ ERKEN KESMEYİN

Bebeklerde pişinin bir çok sebebi olabileceğine dikkat çeken Demircioğlu, "Banyo ve alt değiştirme sıklığının az olması, anne ya da bebeğin kullandığı bazı ilaçlar, bebeğin alt değiştirmesi sırasında hijyene uyulmaması, anne sütünün erken kesilip ek gıdalara erken geçilmesi, sıcak hava belirgin pişik sebepleri arasında bulunuyor. Yenen bazı gıdaların pişiği arttırdığı yolunda deneyimleri olan anneler, en çok portakal ve mandalina gibi asitli gıdaların pişiğe yol açtığını söylüyor" diye konuştu.

PİŞİKSİZ BEBEK HAYAL DEĞİL

Annelere bebeklerinin altlarını değiştirirken uygulamaları gerekenleri hatırlatan Demircioğlu, "Öncelikle bebeğin altını değiştirmeden önce mutlaka ellerinizi yıkayın. Bebeğin alt değiştirme sıklığını gün içinde 5'in atlına düşürmeyin. Bebeğinizin altını değiştirip temizliğini yaptıktan sonra pişik olsun ya da olmasın mutlaka pişik kremini ince bir tabaka halinde uygulayın. Bebeğinizin bezli bölgesinin havalanması için 5 dakika kadar bekledikten sonra bezi bağlayın" ifadelerini kullandı.