Bebeğinizi her an izleyin..

Bebeğinizi her an izleyin..
Güncelleme:

Teknoloji, tek bir hücreden embriyonun oluşumunu izlemeye imkan tanıyor.

Anne rahminin birebir kopyalandığı Embriyoskop cihazında tek bir hücreden embriyo gelişiminin ilk 72 saati kare kare izlenebiliyor. Bu sayede anne baba adayları, gelecekte doğacak bebeklerinin gelişimini ilk andan itibaren gözlemleme imkanı buluyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hakan Özörnek

İnsan, tek bir hücreden oluşuyor. Döllenmenin ikinci gününde tek bir hücre halindeki embriyo, hızla bölünerek çoğalıyor. Bu oluşum, anne rahmini birebir kopyalayan embriyoskop cihazında dakika dakika gözlemlenebiliyor.

Hayatın ilk 72 saatini izlemeye imkan tanıyan embriyoskop, tüp bebek tedavisi gören çiftler için mucizenin öteki adı anlamına geliyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de kullanılmaya başlanan embriyoskop, tüp bebek tedavisinin başarı oranını da artırıyor.

Embriyonun gelişimi çok dinamiktir. Normal bir embriyo,  gelişimi sırasında belli saatlerde sürekli bölünerek hücre sayısını artırır. Bu bölünmelerin takibi embriyonun kalitesinin belirlenmesi açısından çok önemlidir. Çünkü kaliteli embriyo demek yüksek gebelik oranı demektir.

Embriyoyu koruyan sistem

Eski statik sistemde embriyoların kalitesi hakkında fikir sahibi olmak mümkün değildi. Embriyoların son görüntülerine göre karar verilirdi. Oysa, embriyoskop kullandığımız hastalarda embriyoların tüm gelişimlerini, embriyoya zarar vermeden, güvenli bir şekilde izleyebiliyoruz. Böylece hastalarımızın en iyi embriyosunu hatasız bir şekilde seçebiliyoruz.

Embriyolar, 15 dakikada bir fotoğraflanıyor

Embriyoskop yönteminde embriyolar her 15 dakikada bir, beş katman halinde fotoğraflanıyor. Bu da embriyo gelişimini takip edebilmek adına hekimlere büyük kolaylık sağlıyor. Görüntüler internet üzerinden de 24 saat izlenebiliyor.

Sağlık&Yaşam