Bebekler 3 aylıkken duygularınızı hissediyor

Bebekler 3 aylıkken duygularınızı hissediyor
Güncelleme:

Bebekler, sadece üç aylık iken insan sesindeki duygulara tepki verebiliyor.

Uyuyan 21 bebeğin beyin taraması sonuçlarına göre, beynin verdiği tepkilerde sesin şekli önemli rol oynarken, bebekler düşünüldüğünden çok erken bir dönemde sadece üç aylık iken insan sesindeki duygulara tepki verebiliyor.

BBC\'nin yansıttığı araştırmada, insan beyninin ses ve duygu kabiliyetini ne zaman geliştirdiğinin önceden açık olmadığı belirtilerek, bilim adamlarının manyetik rezonans görüntüleme(MR) cihazını kullanarak, bebeklerin arka plandaki su ve oyuncak seslerinin yanı sıra gülmek ve ağlamak gibi duygusal seslere nasıl tepki verdiğini kaydettikleri ifade ediliyor.

Haberde ayrıca, bilim adamlarının otizm olan ve otizm olmayan beyin arasında farkları öğrenmeyi umut ettiklerine dikkat çekiliyor.

Olumsuz ya da üzgün sesleri hissediyorlar

Araştırmada, bebeklerin beyninin temporal lobunun yetişkinler gibi insan sesi karşısında harekete geçtiği belirtilerek, korkma, kızgınlık, sevgi, saldırganlık gibi birçok duygunun merkezi olan temporal lobun orta kısmında yer alan limbik sistemin olumsuz ya da üzgün seslere tepki verdiği ancak nötr ve mutlu sesleri ayıramadığı belirtiliyor.

BBC\'ye konuşan Londra King\'s Üniversitesi\'nde görev yapan Profesör Declan Murphy\'nin, \"Bu buluş bebeklerin gelişimini anlamamızda temel bir ilerleme\" dediği vurgulanıyor.