Bebeklerin acılarını azaltmanın yolları

Bebeklerin acılarını azaltmanın yolları
Güncelleme:

Bebeğinizin acısını azaltmanın ve onu sakinleştirmenin yolları mevcut...

Araştırmalara göre henüz doğmuş bebekler acıya karşı çok hassas ve eğer çok fazla acıya maruz kalırlarsa ileride davranış problemleri geliştirebilirler. Bu acıları azaltmanın bazı yolları var.

Özellikle hastanelerde doğan bebekler elden ele çok fazla gezdiriliyor ve kurcalanıyor. Doğar doğmaz yapılan K vitamin aşısı ya da topuklarından alınan kan örneği onlara acı veren pek çok şeyden bazıları. Özellikle yoğun bakımda olan bebeklere uygulanan prosedürler ve tedavilerin çoğu ağrı kesici uygulanmaksızın yapılıyor. Yapılan araştırmalar, yeni doğanbebeklerin acıya karşı çok hassas olduklarını ve eğer çok fazla acıya maruz kalırlarsa ileride davranış problemleri geliştirebileceklerini gösteriyor.

Bebeğinizin acısını azaltmanın yolları

Emme 
Aşı ya da canını yakacak bir tedavi sırasında ya da hemen sonrasında bebeğinizi emzirin ya da biberonla besleyin. Emme refleksi ve beslenme acı hissinin azalmasına yardımcı oluyor.

Cilt teması
Bebeğinizin çıplak vücudunu kendi vücudunuzla sarın. Sizin cilt temasınızı kumaş engeli olmadan hissetmesi acısını azaltıp, onu sakinleştirir.

Krem 
Sünnetten hemen once deri altına anestetik bir kremin sürülmesi

Ağrı kesici ilaç 
Eğer uygunsa, herhangi bir acı verici tedavi sonrasında ağrı kesici bir ilacın kullanılması.