Çocuğunuzun zekasını ateşleyin

Çocuğunuzun zekasını ateşleyin
Güncelleme:

“Zeka Kartları” ve “Zeka Küpü Videoları” ile çocuğunuzun zeka gelişimine katkıda bulunmak artık çok kolay.

Gerek iş modeli gerekse hizmet biçimiyle farklı bir portal olarak kurgulanan SevgiliBebek.com ‘ tarafından sunulan ve çocukların görme becerilerine uygun olarak hazırlanmış zeka kartları, zeka gelişimine katkıda bulunurken dijital ortamda sunulan zeka küpü videoları tüm anne ve eğitimcilere büyük kolaylık sağlayacak.

Amerika, Avrupa, Japonya ve Uzak Doğu’da yaygın bir şekilde kullanılan ve çocuk gelişiminin önemli parçarından biri olan, 0-4 yaş arası çocuk zekasını bilimsel olarak geliştirdiği kanıtlanan zeka kartları ile  çocuklar eğlenirken öğrenmenin keyfini yaşayacak. “Flashcards” olarak tanımlanan ve çocukların görme becerilen uygun olarak hazırlanan kartlar basılı görsel ve kelimelerden oluşmakta. Her kartın bir hayvanı, bir aracı, bir kavramı ve bir rakamı temsil ettiği öğrenme sisteminde, kartlar ardarda çocuğa gösterilerek gösterilen kartın ne olduğu çocuğa seslendirilir.

Uzak Doğulu uzmanlar tarafından geliştirilen sistemle çocukların bilgiyi işleme ve depolama becerileri gelişirken kartlar, çocukların çabuk öğrenmelerini ve öğrenmeye olan heveslerinin artmasını sağlıyor. Sevgilibebek.com tarafından sunulan ve yaş aralıklarının gelişim özelliklerine göre üretilen “Zeka Kartları” ve “Zeka Küpü Videoları” ile uygulanacak eğitimle çocuğunuzun zeka gelişimine katkıda bulunmak artık çok kolay.

Zeka Tamamen Doğuştan Gelmiyor

Uzmanlar, insan zekasının sanıldığı gibi tamamen doğuştan bahşedilmediğini ve doğuştan gelen zekanın, çevresel faktörlerin etkisiyle, ilk 5-6 yıl içinde 20-30 puan kadar yükseltilebileceğini şiddetle savunuyorlar. Bireyler arasında zeka gelişiminde farkı oluşturan belirleyici etken 0-6 yaş aralığının nasıl geçtiğidir.

Bu yaş aralığını zenginleştirilmiş bir ortamda geçiren çocukların diğerlerine oranla çok daha kıvrak zekalı, problemleri çözmede daha pratik ve yeni bilgi ve becerileri öğrenirken daha hızlı oldukları bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Zenginleştirilmiş ortam ile kastedilen çocuğun beynini geliştirecek doğru araçların bulunduğu, doğru yöntemlerin uygulandığı, her şeyden önemlisi çocuğun sevildiğini, ilgilenildiğini ve kendini ve kendini güvende hissettiği ortamdır ve buradaki en önemli figür annedir.

Üyelerine doğumdan itibaren başlayan “sağ beyin odaklı erken eğitim” ve ana dile paralel yabancı dil öğrenimi gibi alanlarda da ilkleri yaşatan SevgiliBebek.com, bebeğinizin kişilik şablonunu çıkartmaya da yardımcı oluyor. Gereken zamanda, gereken nitelikli bilgiyi derlenmiş şekilde haftalık formatta sunan SevgiliBebek.com, Türkiye’de ilk kez her yaş grubu için belli bir konuyu ay boyunca tematik bazda işleyecek.

SevgiliBebek.com; 2 yaş sendromu, anne bebek bağlanması, oturak eğitimi, korkular ve benzeri temel konularda ya da otizmli - hiperaktif bebek gibi özel konularda çok yönlü detaylı e-dergiler ve özel ihtiyaçlar düşünülerek hazırlanmış, belli bir konuyu derinlemesine işleyen ücretli içerikler de sunmaktadır.