Daha mutlu bir hamilelik geçirmek için...

Daha mutlu bir hamilelik geçirmek için...
Güncelleme:

Mutlu bir gebelik geçirmek istiyorsanız bu önerileri dikkate alın.

Daha mutlu bir hamilelik geçirmek için 7 yol
Mutlu bir gebelik geçirmeniz, karnınızdaki bebeğin daha sağlıklı gelişmesine ve düşük riskinin azalmasına sebep olur…

1- Anne olan arkadaşlar edinin

Eğer halihazırda anne olan arkadaşlarınız yoksa mutlaka edinin. Onları bulmanın en iyi yolu doktorunuzun muayenehanesi ya da doğum sınıflarıdır. Tecrübelerinden faydalanır, problemlerinizi paylaşabilirsiniz ve böylece kendinizi çok daha mutlu hissedeceksiniz.

2- İstikrarlı bir ilişkiniz olsun

İstikrarlı bir ilişki sahibi olmak tek başınıza yapabileceğiniz bir şey değil. İki tarafında istemesi ve üzerinde çalışması gereken bir şeydir. Bu durumda aslında yapmanız gereken önce birlikteliğinizin istikrarlı olduğundan emin olmak ve sonra hamile kalmaktır. Sorunsuz bir birliktelik mutlu bir hamileliğin olmazsa olmazıdır.

3- Mali durumunuzu düzene sokun

Aslında bu da çocuk sahibi olmaya karar vermeden önce yapılması gereken bir şey. Yine de geç değil, daha çok çalışıp çocuğunuzun geleceği için mali durumunuzu düzeltebilirsiniz.

4- Sevdiğiniz bir doktor bulun

Sevdiğiniz bir doktor ile birlikte çalışmak, hamileliğinizin çok daha mutlu geçmesini sağlayacaktır. Dünyaya bir bebek getirmek oldukça özel bir süreçtir. Kendinizi güvende hissetmeniz için, aklınızdaki soruları sorarken rahatsız hissetmeyeceğiniz bir doktorunuz olmalı. Ayrıca size ve bebeğinize iyi bakması için bilgili ve yetenekli olduğunu bilmek istersiniz. Bu yüzden doktorunuzu seçerken dikkat etmelisiniz.

5- Bir adım önde olun

Yapılması gereken şeylerin önünde olursanız, hamilelik dönemindeki stres seviyeniz azalır ve daha mutlu olursunuz. Bebek odası ya da kıyafetlerini hazırlamak için doğurmayı beklemenize gerek yok, öyle değil mi? Bebekler beklenilenden erken de gelebilir üstelik. Gebeliğinizin son aylarının ilk aylara göre daha zor geçeceğini unutmayıp bir an önce bu işlere girişmeye ne dersiniz?

6- Hamilelik ve yeni doğanlarla ilgili araştırma yapın

Eğer hamilelik ve yeni doğanlarla ilgili hiçbir şey bilmiyorsanız, şimdi tam zamanı. Çünkü içine girdiğiniz süreç hiçbir şey bilmeden geçirebileceğiniz bir süreç değil. Kitaplar ve internet dışında, gebelik ve çocuk bakımı eğitimleri veren sınıflar da var, ki buralarda sizin gibi anne adayları ile tanışabilir ve yeni dostluklar kurabilirsiniz. Kendinizi doğum ve bebek için hazır hissettiğinizde elbette daha mutlu olacaksınızdır.

7- İyi bir destek sistemine güvenin

İyi bir destek sistemine sahip olmak her şeyi değiştirir. Bazen hamile kadınlar kendilerini desteksiz ortada bir yerde kalakalmış hissederler. Ama siz bu duruma düşmemek için ailenizden ya da arkadaşlarınızdan en başta yardım isteyebilir ve süreç boyunca yanınızda olacak destek sistemini kurabilirsiniz. Ve böylece asla yalnız ve çaresiz hissetmeyecek, mutsuz olmayacaksınız.

HT Hayat