Dikkat ! Bu mamalar toplatılıyor !

Dikkat ! Bu mamalar toplatılıyor !
Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı, Aptamil PDF (900 g) isimli mamayı toplatıyor.

Toplatılmasına karar verilen bebek mamasından ellerinde olan tüketicilerin, ürünü satın alma noktasına geri verebileceği ya da firma adresine gönderebileceği bildirildi.

Sağlık Bakanlığınca toplatılmasına karar verilen Bebek mamasından ellerinde olan tüketicilerin, ürünü satın alma noktasına geri verebileceği ya da firma adresine gönderebileceği bildirildi.

Numil Gıda Ürünleri San. ve Tic. A.Ş\'den yapılan açıklamada, sadece eczanelerde satılan, Aptamil PDF (900 g) adlı özel tıbbi amaçlı ürünün 294433 parti numaralı üretimi sonrasında, esansiyel minor besin öğesi olan iyotun beklenenin üzerinde olduğunun tespit edildiği belirtildi.

294433 parti numaralı ürünün, kalite standartları açısından depoda satışa kapatıldığı, ecza depoları ve eczanelere sevk edilenlerin de geri alındığı ifade edilerek, bu durumun sadece Aptamil PDF (Post Discharge Formula) ürünü için geçerli olduğu kaydedildi.

İyotun beklenenin üzerinde olmasının sağlık riski içermediği belirtilerek, ellerinde bu parti numaralı üründen bulunan tüketicilerin, ürünü satın alma noktasına geri verebileceği ya da firma adresine gönderebileceği bildirildi.