Doğum çantasında bulunması gerekenler

Doğum çantasında bulunması gerekenler
Güncelleme:

Doğum çantasını 2 ay öncesinden hazırlayın, aceleye gelmesin...

Anne adayları, aylarca heyecanla bekledikleri o özel günde hastanenin yolunu tutarken, yanlarında doğuma girişten eve dönüşe kadar gerekebilecek tüm malzemelerin bulunduğu hayat kurtarıcı doğum çantasını da bulundurur.

Peki, anne doğum çantası hazırlarken nelere dikkat etmeli? Neleri yanına almalı, neleri kesinlikle unutmamalı?

Toker Bebe'nin Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Toker, doğum çantası hazırlarken annenin hem kendisinin hem de bebeğin ihtiyacı olabileceği ürünleri alması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Anne adayı, öncelikle mutlaka mevsim şartlarını göz önünde bulundurmalı. Yanında en az 2-3 gecelik olmalı, sabahlık da unutulmamalı. Doğum çantasına kullan at terlikler, kişisel bakım ve hijyen seti, iç çamaşırı, çorap, anı defteri, kalem, fotoğraf makinesi ve kamera konulmalı. Ayrıca çantada sigorta bilgileri, kimlik fotokopisi gibi gerekli olabilecek evrak da yer almalı. Anneler hastane çıkışı giyecekleri kıyafetleri de yanlarına almayı unutmamalı.

Bebekler için ise en az 3-4 kısa ve uzun kollu body, tulum, çorap, pijama; çarşaf, yelek, yeni doğanlara özel bebek bezi ve ıslak mendil, bebek bakım seti, bez mendil, başlık ve eldiven, önlük, battaniye, hastane çıkışı kıyafetleri çantaya koyulmalı.”

Çantaya koyduklarınıza listenizde bir 'tik' atın

Anne adayının doğumdan en az 2 ay önce doğum çantasını hazırlamaya başlamasının olası unutkanlıkları minimuma indireceğini ifade eden Toker,"Hamilelik süresince bebeğine kavuşacağı günün hayalini kuran anne adayı, doğum yaklaştıkça daha da heyecanlanır. Bu yüzden de doğum çantası hazırlarken bazı eşyalar unutulabilir. Doğum çantasını erken hazırlamaya başlamak, ihtiyaçların sıralandığı bir liste yapmak faydalı olacaktır. Bulunması gerekenler çantaya koyuldukça listeye bir 'tik' atabilirsiniz” şeklinde konuştu.