Doğum sonrası vücudunuzda olan değişimler

Doğum sonrası vücudunuzda olan değişimler
Güncelleme:

Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra vücudunuz nasıl görünecek?

İşte, saç dökülmesinden kabızlığa kadar deneyimleyeceğiniz en büyük değişiklikler.

Saç kaybı

Doğumdan bir kaç hafta sonra, saçlarınızın büyük bir kısmı dökülmeye başlayabilir. Bir insan günde ortalama 100 saç teli dökerken hamile kadınlar yükselen hormon seviyeleri sayesinde bundan çok daha az dökerler. Şimdi, hamilelik sona erdiğine göre, önünüzdeki altı ay boyunca vücudunuzun aradaki farkı kapatması gerekir. Ama merak etmeyin. Saçlarınız kısa zamanda normal rutinine geri dönecek.

Ciltte renk değişikliği

Gözlerinizin etrafındaki koyu renk git gide solmaya başlayacak. Hamileliği boyunca sivilce problemi yaşayan kadınlar, ciltlerinin düzelmeye başladığını görecekler. Fakat bazı kadınlar ağızları ve çenelerinin etrafında kuruluktan kaynaklanan kızarıklıklara rastlayabilir. Bu her iki durum da birkaç hafta içerisinde yok olur.

Göğüslere veda

Muhtemelen göğüsleriniz kızaracak, şişecek ve yara olacak. Üç dört gün içerisinde bu kızarıklık geçerken, göğüsleriniz sarkabilir. Aynı zamanda emzirmediğiniz dönemlerde bile birkaç hafta boyunca süt sızıntısı yaşayabilirsiniz.

Karında sarkma

En fit anneler bile karında sarkmalar yaşayabilir. Dik oturarak, bazı yoga pozları uygulayarak ve karın egzersizleri ile eski karnınıza kavuşabilirsiniz.

Sırt ağrısı

Gevşeyen karın kaslarının tekrar güçlenmesi biraz zaman alacak. Vücudunun kendi ağırlığını yine sırtınıza yüklemeye hazır. Bu problem genellikle hamilelik dönemindeki yanlış duruş pozisyonlarından olur.

İdrarını tutamama

Bebeğin mesanenize baskı yapmamasından sonra eskisi kadar tuvalete gitmiyorsunuz. Yeni anneler idrar yaparken yanmadan da şikayetçi olabilirler.

Kabızlık

Hamilelik döneminizde kabızlık probleminiz varsa, doğum yapmanıza rağmen bu probleminiz devam edebilir. Bol lifli gıdalarla, bir miktar su, süt ve meyve suları acınızın dinmesine yardımcı olabilir.

Vajinal ağrı

Doğum yaptıktan sonra soğuk buz torbaları ile bu ağrıyı biraz olsun dindirebilirsiniz. bu bir kaç hafta sürebilir. Üç veya dört hafta sonra ise tekrar ilişkiye girebilirsiniz.

Kızarık bacaklar

Bacaklarınızdaki kızarıklık ve şişlik doğum yaptıktan çok kısa bir süre sonra sona erer. Buna rağmen, bazı kadınlar doğum sonrası bacaklarında kaşınma hissedebilirler. Eğer bu size olursa yürümek rahatlamanız için en iyi yöntem.

Terleme

Geceleri yoğun bir şekilde terleme problemleriniz olabilir. Bunun sebebi vücudunuzun hamilelik döneminde aldığınız fazla sulardan kurtulmaya çalışması.