Düşük yapmanızın nedeni bunlar olabilir

Düşük yapmanızın nedeni bunlar olabilir
Güncelleme:

Hamile olduğu öğrenen bir kadının düşük yapması hayatını olumsuz yönde etkiler...

Hamile bayanlar için korkulu rüyadır düşük yapmak. Düşük yapmanın ilk habercisi ise, açık kırmızı renkli vajinal kanamadır.

İşte gebelikte düşük yapma nedenleri...

1) Rahim:

Rahim ağzı yetersizliği; gebeliğin 4. ve 6. aylarda rahim ağzının sancısız bir şekilde açılması ve gebelik zarlarının yırtılması sonucu bebeğin dışarı atılmasıyla ortaya çıkıyor. Rahimin yapısal bozukluklarında ise myomlar, rahim içi yapışıklıklar, rahim için bölmenin olması, çift rahim ve diğer şekil bozuklukları oluşuyor. Tedavisi genellikle cerrahi oluyor.

2) Hormonal bozukluklar:

Kontrol altında olmayan şeker hastalığının, yumurtlamayla ilgili aksaklıkların oluştuğu adet düzensizliğinin, tiroid bezi hastalıklarının düşüklere sebep olduğu belirtiliyor. İlaçlı tedavi veya gerekli durumlarda cerrahi müdahale yapılabiliyor.

3) Enfeksiyonlar:

Virüs ve bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların gebelik düşüklerini oluşturabileceği, özellikle “kızamıkçık” hastalığının en tehlikeli enfeksiyon olduğu vurgulanıyor.

4) Kromozomal bozukluklar:

Tekrarlayan düşüklerde çiftlerin \\%5`inde anne-babaya ait kromozomal bozukluklar olduğu, çiftlere yapılacak genetik incelemenin önemli olduğu belirtiliyor.

5) Çevresel ve diğer faktörler:

35 yaş üzeri kadınların genç kadınlara göre normal gebelik ihtimali büyük ölçüde azalıyor, 40 yaşın üzerindeki kadınlarda düşük riskinin \\%50`ye yaklaştığı belirtiliyor. Sigara ve alkol kullanımı düşük riskini arttırdığı ve kadınların bu riskler konusunda eğitilmesinin gerektiği vurgulanıyor.