Eğlenirken öğreten banyo keyfi

Eğlenirken öğreten banyo keyfi
Güncelleme:

Banyo vakti anne ve çocuğun birlikte eğlenceli ve rahatlatıcı zaman geçirdiği en keyifli anlardan biri.

Yapılan araştırmalara göre; banyo süresince annenin çocuğu ile kurduğu temasa dayalı yakın iletişim, çocukta özgüven ve sosyal-duygusal gelişimi kuvvetlendiriyor.

Tüm dünyada annelerin güvenle kullandığı, Johnson’s® baby Şampuan Gerçek Göz Yakmayan® formülü ile banyoyu çocuklar için eğlenceli ve neşeli hale getirirken anne ve babaları da beraber paylaşılan bu kısa molaları hem keyif verici hem de eğitici-öğretici bir zamana dönüştürmeleri konusunda bilinçlendiriyor.

İşte Johnson’s® baby şampuandan eğlenirken öğretmenin püf noktaları;

• Sosyal ve duygusal gelişimi için;

o Keşfetmesine izin verin, başarısını takdir edin. Su dolu banyo süngerini sıkarak suyu çıkarmasını ve tekrar süngere çekmesini öğretin.

o Birlikte oynayabileceginiz banyo oyunları yaratın. Paylaşımcı olmasını sağlayın.

o Banyo bittiğinde ona uzun uzun sarılarak sevginizi paylaşın, değerli olduğunu hissetirin. 

• Düşünsel ve dil gelişimi için;

o Çıkardığı sesler, yaptığı mimikler ve sorduğu sorulara cevap verin, siz de ona anlayabileceği yeni sorular sorun. Dinlendiğini bilmek çocuğunuzun duygu ve düşüncelerini daha rahat ifade etmesini sağlayacaktır.

o Banyo sırasında yaptığı hareketlerin sebep-sonuç ilişkisini anlatın, yeni kelimeler öğrenmesini sağlayın. Oyuncağın batması, suyun sıçraması gibi.

o Vücudunu şampuanlarken, köpükten birlikte şekiller yaratın. Bu şekillerin neye benzediğini tahmin etmesini, düşünmesini sağlayın.

• Fiziksel gelişimi için;

o Kendi kendine banyo yapabilmesi için onu teşvik edin, öğretin.

o Güvenlik önlemi aldıktan sonra suyun içine atacağınız çeşitli oyuncaklarını bulmasını isteyin.