Emziren anneler için beslenme önerileri

Emziren anneler için beslenme önerileri
Güncelleme:

Dr. Ender Saraç, emziren annelere ve bebeklere özel beslenme önerilerinde bulunuyor.

Uzman Dr. Ender Saraç, emziren anneler ve ek gıdaya geçiş sürecinden itibaren bebekler için dönemsel olarak beslenme ihtiyaçlarına göre özel tarifler ve günlük menüler hazırladı.

Dileyen herkesin www.ilk1000adim.com sitesi üzerinden rahatça ulaşabildiği günlük menülerin lansmanı Bebek Konferansı’nda yapıldı.

İlk 6 ay doğru beslenme oranı azalıyor

Lansman öncesinde annenin hamile kaldığı andan bebeğin iki yaşını doldurduğu süreye kadarki zamanı kapsayan ilk 1000 gün hakkında bilgi veren Nutricia Aptamil Medikal Direktörü Yalım Üner, Türkiye’de doğru beslenen bebek sayısının azaldığına dikkat çekti. Üner, bu dönemdeki yanlışları azaltmak ve annelerin bilinçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla Uzman Dr. Ender Saraç ile bir araya geldiklerini ifade etti.

Bebeğinize yapacağınız en büyük iyilik: İlk 1000 günde doğru beslenme

Dr. Ender Saraç konferansta, ilk 1000 gündeki beslenme alışkanlıklarının tüm insan hayatı boyunca etkili olduğunu belirtti ve “Mesela çocuğun yağ hücreleri bu dönemde belli oluyor ve bu hayatı boyunca da değişmiyor. Unutmayın ki ilk 1000 günde yeterli ve dengeli beslenme sizin bebeğinize tüm hayatı için yapabileceğiniz en büyük iyiliktir.Bebekler ilk 6 aylık dönemde halen süt çocuğu iken, anne sütü ihtiyacını ev yapımı yemeklerle ve henüz sindirim sistemlerine uygun olmayan besinlerle karşılıyor. Annelerin eğer sütlerinde bir azalma olursa ne yapacakları konusunda doktorlarına danışmaları gerekiyor”dedi. Konferansta 1 yaşından önce bebeklere önerilmeyen yiyecekler, gebelik döneminde tüketilmesi zararlı olan yiyecekler ve mevsimine göre beslenme hakkında ipuçları veren Saraç, hazırladığı bebeklere özel anne sütü veya devam sütü ile yapılan tariflerden de örnekler anlattı.

Leyditurk.com