Hamilelikte bunları yaşayabilirsiniz

Hamilelikte bunları yaşayabilirsiniz
Güncelleme:

İşte hamilelikte yaşayabileceğiniz tuhaf haller.

Bulanık düşünme ve unutkanlık
Buzdolabı kapağını açıp, bunu neden yaptığınızı unutabilirsiniz. Ama endişelenmeyin. Biraz bulanık bir hafızanız olabilir, konsantrasyon bozukluğu çekebilirsiniz, unutkanlık artabilir. Bunlar hamilelik halleri, merak etmeyin. Sinir bozucu ama bebek geldiğinde, bunlar da kaybolacak.

Burun dolgunluğu
Gebelik belirtilerinden biri de budur. Hamileliğin erken dönemlerinde kadınlar burunlarında dolgunluk veya grip gibi bir hal hissedebilirler. Vücut ısıları yükselir ve biraz yorgun hissederler.

Cildiniz parlar
Gebeliğin 20. Haftasında, vücudunuzdaki kan miktarı %50 artacaktır. Şaşırtıcı değil mi? Hamilelik sırasında, yağ bezleri daha aktiftir ve cildinizi parlatır. Yanaklarınıza fazladan kan toplanır. Cildinizin her zamankinden daha sağlıklı, daha güzel ve daha parlak görünmesini sağlar budur.

Varis
Bacaklarınızda oluşan varisler yüzünden panik olmayın, çoğu doğumdan sonra ortadan kalkar ve zararsızdır.

Koku ve tat
Hamilelikte koku ve tat duyuları daha hassaslaşır ve artar. Uzaktaki nesnelerin bile kokusunu alabilirsiniz.

Ayaklar büyür
Ayaklarınız gebelik süresince büyüyecektir. Vücudunuzdaki bağ ve eklem rahatlatan ve pelvik kasları doğum sırasında germeyi sağlayan relaksin adı verilen bir hormondan kaynaklanmaktadır. Ne yazık ki, ayaklarınızı da uzanıyor.

Ellerde karıncalanma
Uyuşma, karıncalanma ve iğne batma hissine benzeyen şeyler yaşayabilirsiniz. Şişlikten kaynaklanır ve doğumdan sonra kaybolur.

Sakarlık
Artan beceriksizlik hali, gebeliğin normal bir yan etkisidir. Vücudun dengesi bozulduğundan bazı dengesizlikler yaşayabilirsiniz. Biraz daha dikkatli olmakta fayda vardır.