Puset alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Puset alırken nelere dikkat etmek gerekir?
Güncelleme:

Yeni anne adayları için, puset seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar...

Yeni bir bebeğiniz olduğunda daha önce düşünmediğiniz birçok konuda düşünmek zorunda kalırsınız. Bunlardan bazıları da hayatı kolaylaştıracak donanımlarla ilgili olanlar. Puset seçimi anneye hareket kolaylığı sağlaması açısından en önemli alışverişlerden biri. Peki daha önce hiç puset almamış bir kişi nasıl bir puset alması gerektiğini nereden bilecek…

İşte birkaç ipucu:

Kolay açılıp kapanması

Yeni anne, birçok zaman bir elinde bebeği varken; bir yandan da puseti açmak ya da kapatmak zorunda kalabilir. Bunu düşünerek kolay açılıp kapanma konusuna alım sırasında dikkat ederse iyi olur.

Torba, çanta asacak yeri var mı?

Puset sürmek genellikle iki elle yapılan bir iş olduğu için alışverişe çıktığınızda elinizde birikecek çantaları düşünmekte de fayda var. Pusetin bunları asacak ya da içine koyacak bir yeri olsa iyi olur.

Bagajınıza sığıyor mu?

Bazı pusetler şahane görünüp kullanım açısından birçok kolaylık sunsalar da katlandığında arabanızın bagajına sığamıyorlar. Eğer cip ya da SUV kullanmıyorsanız aldığınız pusetin bagaja uyumuna dikkat edin.

Yatay ve dikey pozisyon sağlıyor mu?

Bebekler henüz küçükken pusetin onları daha sıkı kavrayacak yatmalı bir pozisyona geçebiliyor ya da bunu sağlayan ekstra bir ekipmanı da içeriyor olması gerekir. 6 aydan sonra oturma pozisyonuna geçilebilir. Kumaşı terletmeyecek, alerji yapmayacak rahat bir materyalden olmalı.

HT Hayat