Sabah bulantıları düşük riskini azaltıyor

Sabah bulantıları düşük riskini azaltıyor
Güncelleme:

Yapılan araştırmalara göre, hamilelikte yaşanan sabah bulantıları düşük yapma riskini önemli ölçüde azaltıyor.

Amerikan Tıp Derneği dergisinde yer alan araştırmaya göre sabah bulantılarının düşük yapma riskini yüzde 50 ila 75 oranında azaltan bir faktör olduğu kaydedidi. Gece ya da gündüz günün her saati de yaşanabilen bulantıların, her on gebelikten sekizinde görüldüğü ve gebeliğin ilk üç ayında yüksek miktarda üretilen hamilelik hormonlarından kaynaklandığı vurgulandı.

Bulantı sağlıklı bir gebeliğin işareti

Maryland Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada, ortalama yaşları 29 olan ve daha önce bir veya iki düşük yapan 800 kadının bilgileri incelendi. Uzmanlar, geçmişte mide bulantılarını sağlıklı bir gebelik işareti olarak görme eğilimi bulunduğunu ve bu çalışmaların da daha önceki araştırmaları doğruladığını belirtti.

Bulantı ve sağlıklı gebelik ilişkisi tam olarak açıklanamıyor

Araştırmacılar, sabah bulantıları ve sağlıklı gebelik arasında bir ilişki kursalar da, bu ilişkinin tam olarak ne olduğunu açıklayamıyor. Daha önce bazı uzmanlar, mide bulantılarının kadınları daha az yemek yemeye teşvik ettiğini ve böylece fetüsü toksinlere maruz bırakma riskinin azaldığı yönünde görüş bildirmişti.