Üşümesin derken hasta etmeyin !

Üşümesin derken hasta etmeyin !
Güncelleme:

Soğuktan korunması için kat kat giydirilen bebek, vücut ısısının yükselmesine bağlı sıvı kaybı yaşayabilir.

Soğuktan korunması için kat kat giydirilen bebeğin, vücut ısısının yükselmesine bağlı sıvı kaybı yaşayabileceği, bu durumun çocukta böbrek yetmezliğine ve ölüme kadar gidebilecek sonuçlar doğurabileceği bildirildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni doğan bebeklerin çok hassas olduğunun unutulmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Ailelerin çoğunda, havaların soğuduğu bugünlerde \"acaba bebeğimiz üşüdü mü\" düşüncesinin hakim olduğunu belirten Örs, bebeklerin soğuktan korunması adına alınan önlemlerin bazen dozunun kaçtığına dikkati çekti.

Ölüme götüren sonuçlar ortaya çıkabilir

Çocuğun normal oda sıcaklığında bulunması gerektiğini vurgulayan Örs, şunları kaydetti:

\"Soğuktan korunması için kat kat giydirilen Bebek, vücut ısısının yükselmesine bağlı sıvı kaybı yaşayabilir. Bu durum çocukta böbrek yetmezliğine, ölüme kadar giden sonuçlar doğurabilir. Çocuğun vücut ısısı yükseldiğinde bir takım maddeler kanda yükselir. Bu yükselmeyle çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Aşırı sıcağın, Bebekiçin soğuk kadar tehlikeli olacağının unutulmaması gerekir. Vücut ısısını korumak lazım. Artı önlemler almaya gerek yok.\"

\"Uyurken bile bebekler aşırı giydirilmemeli, üzeri yoğun şekilde örtülmemelidir. Çünkü çocuğun uyku düzeni alınan bu önlemler yüzünden olumsuz etkilenir\" diyen Örs, terlemeyle çocuğun sürekli uyanacağını, uykusu bölündüğü için huysuzluk yapacağını anlattı.

Örs, çocuğun sürekli sıvı kaybı yaşamaması ve uyku kalitesinin bozulmaması için alınacak gereksiz önlemlerden kaçınılması gerektiğini dile getirdi. 

AA