2014 mermer modası

2014 mermer modası
Güncelleme:

Mermer modasında Osmanlı ve Yunan esintileri ön planda olacak.

25 yılı aşkın süredir mermer sektörünün önde gelen firmalarından biri olarak faaliyet gösteren Tureks Stone mimarı Yüksek İç Mimar Gökçen Anlı, 2014 mermer trendleri hakkında bilgi verdi. Kişiye özel yapılan tasarımların, ünlü tasarımcılarla çalışılan Osmanlı ve Yunan koleksiyonların ön plana çıkacağını belirten Anlı, gerek duvar gerekse yerde hangi tarzların nasıl ve nerelerde kullanılması konusuna da değindi.

Y.İç Mimar Gökçen Anlı, bu sene özellikle tasarımlarda Osmanlı ve Yunan motiflerini göreceğimizin altını çiziyor. Sadeliğin ise; taşın doğallığı ile bütünleşerek yaşam alanlarımıza gireceğini belirten Anlı “ Hem estetik hem de hijyenik olan doğal taş dokular yeni sezonda da karşımıza çıkıyor. Özellikle işlenmemiş naturel yüzeyli doğal slateleri, quartziteler ve patine, leather yüzeyli mermerler çok moda” şeklinde görüşünü dile getiriyor.

Aynı zamanda günümüzde de popülaritesini koruyan mozaik ve doğal taş dokuların, tasarımlardaki ince el işçiliği, varak, cam, ayna ile yapılan renk kombinasyonları ile döşemelerde  mistik doku hissettireceğini belirten Anlı, büyük ebatların yerde ve duvarda daha çok rağbet göreceğine dikkat çekiyor.

İç mekan dekorasyonu için de tüyolar veren Gökçen Anlı’ye göre dekorasyonlarda ilk olarak dekor yapılacak alanın yapısı dikkate alınmalıdır. Örneğin, yoğun sirkülasyonlu alanlarda yumuşak yapıda, gözenekli  bir taş kullanılmamalıdır. Bu tarz yerlerde daha sert ve çizilmez doğal taş döşemeleri yapılmalı. Karanlık, hacimsel olarak küçük mekanları geniş göstermek için ise açık renkler tercih edilmelidir.