Çilek yanlış oturmaya son veriyor !

Çilek yanlış oturmaya son veriyor !
Güncelleme:

Ergo Çalışma Grubu, çocukları oturma bozukluğundan kaynaklanan rahatsızlıklara karşı koruyor.

Tasarımlarında önce sağlık ve güvenlik ilkesiyle hareket eden Çilek, çocukların daha elverişli bir ortamda ders çalışabilmeleri için masa, sandalye, keson, akıllı masa üstü pad ve çalışma masası ünitesinden oluşan \'Ergo Çalışma Grubu\'nu öneriyor. Böylece çocuklar; oturma bozukluğundan kaynaklanan rahatsızlıklara karşı korunurken, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının yanısıra kendilerine ait keyifli ve eğlenceli bir çalışma ortamına da kavuşuyor.

Yanlış oturma pozisyonları, hızla gelişmekte olan bir omurga yapısına sahip çocukların ilerleyen yaşlarında kolay kolay düzeltilemeyen önemli sorunlara neden olabiliyor. Uzmanların önerileri doğrultusunda, özel olarak en küçük detayı dahi vücut ölçülerine göre özenle tasarlanan Ergo Çalışma Grubu, çocukları oturma bozukluğundan kaynaklanabilecek her türlü fiziksel rahatsızlığa karşı koruyor.

Çalışırken Kamburluğa Son

Çilek’in çalışma masası, sandalye, keson, akıllı masaüstü pad ve çalışma masası ünitesinden oluşan Ergo Çalışma Grubu, doğru oturma şekillerine uygun bir biçimde ergonomik oranlar baz alınarak tasarlandı. Çalışma grubunda yer alan ürünler; ayarlanabilir yüksekliği, bel ve sırt boşluklarına uyumu ile çocukların maruz kalabileceği yanlış oturma pozisyonlarını minimuma indiriyor.

Ergo Masa sunduğu rahat çalışma pozisyonu ile çocukları yanlış oturma biçiminden kaynaklanan bel, boyun ve sırt ağrılarından koruyor. Ergo Sandalye ise, yumuşak oturma minderi  ve hareketli pofuduk sırt minderiyle sırt boşluklarını doldurarak en doğru oturma biçiminin elde edilmesine yardımcı oluyor.

Bileklere Binen Yükü Azaltıyor

Farklı yaş ve boy özelliklerine sahip çocuklar düşünülerek tasarlanan Ergo Çalışma Masaları ve Sandalyeleleri, çocukların istedikleri yükseklikte oturarak kolay çalışabilecekleri bir ortam hazırlıyor. Ergo Sandalyeler, ayakların tam olarak yere basmasını ve 90 derece dik durmasına yardımcı olarak doğru duruşu sağlıyor. Bunun yanında Ergo Çalışma Masaları ise eğimli bir yazı alanı oluşturarak el ve kalem tutma pozisyonlarını destekliyor ve el bileklerine binen yükü azaltıyor.

Ebevynler de Düşünüldü

Gümüş rengiyle şık bir görünüm sağlayan Ergo Çalışma Ünitesi, hareketli raf düzeneği sayesinde her boy kitabı depolama imkanı sunarken; çocuklarının odalarını farklı detaylarla sadeleştirmek isteyen ebeveynlere fonksiyonel çözümler sunuyor. Puf ve komodin olarak da kullanılabilen Ergo Keson, çocukların çalışma masalarının yanında hem bir depolama ünitesi, hem de ödevlere yardım etmek için gelen anne babalara oturma alanı sağlıyor.

Çocuklara sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanı sunan Çilek, anne babaları da çocuklarını oturuş bozukluklarından kaynaklanan rahatsızlıklardan korumaları için doğru oturma şekilleri konusunda uyarıyor ve konunun uzmanları tarafından hazırlanan, yanlış ve doğru oturma biçimleri kılavuzu hediye ediyor.

Uzmanlar özellikle gelişme dönemindeki çocukların, okul sıralarındaki ve evdeki çalışma masalarındaki oturuş bozukluklarının; ilerleyen yaşlarda bel, boyun, sırt ve omuz bölgelerinde çeşitli rahatsızlıklara neden olabileceğini söylüyor. Anne babalara bu konuda çeşitli tavsiyelerde bulunan uzmanlar, çocukların çalışma masalarının ve oturdukları sandalyelerin yükseklik, boy, sırt ve ayak desteği gibi özelliklerinin belli standartlara göre ayarlanarak tasarlanması gerektiği konusunda uyarıyor.