Dekorasyonda bu renkler moda

Dekorasyonda bu renkler moda
Güncelleme:

Tıpkı modada olduğu gibi ev dekorasyonunda da trendler her sezon değişiyor.

Gardıroplara her sezon yeni kıyafetler eklenirken evler bazen göz ardı edilebiliyor. Bunda ev dekorasyonunu değiştirmenin kıyafet tarzını değiştirmekten bir parça daha zor olmasının etkisi var. Ancak her sezon evinizin dekorasyonunda yapacağınız küçük değişikliklerin yaşam alanınızı keyifli kılacağına şüphe yok. Özellikle, dekorasyonda kullanılan renklerin taşıdıkları anlamlarla mekanlara farklı duygular yüklediği ve ruh halinizi etkilediği bir gerçek. Trendlerle gelen renk değişimlerini küçük ev aksesuarlarıyla karşılamak o kadar da zor değil.

Trend ajansından ipuçları

Fransız trend ajansı Nelly Rodi ilkbahar-yaz 2009 sezonu için farklı temalar sunuyor. 80'lerin sokak modasından feyz alan 'Crafty street' temasının renk paletinde toprak renklerinin solgun ve kirlenmiş hali bulunuyor. Bu renkler, koton, denim ve eskitme kumaşlarda mükemmel etki yaratıyor. Japon sokak stilinden esinlenerek yaratılan 'Acid Alice1 temasında bej, açık pembe, fuşya ve kehribar rengi gibi renkler öne çıkıyor. Parlak kumaşlar, tafta ve satenle uyum içinde olmaya aday olan bu renkler, evdeki objelerde de rahatlıkla kullanılabilir. Doğadan alınan ilhamla ortaya çıkan 'Eco love' teması, doğal taş dokusu renklerinin yanı sıra mavinin tonlarını vurguluyor. Seyahat ve kültürlerin etkileşiminden yola çıkarak 'Savannah Seduction' teması yaratılmış. Bu temada, kırmızı, karamel, menekşe, solgun pembe ve gökyüzü mavisi gibi renkler dikkati çekiyor.

Renklerde ve desenlerde zıtlıkların uyumu söz konusu

Beyazın yine ön planda olacağı 2009'un ikinci yarısında, kumaşlarda iskandinav tarzı geometrik desenlerden stilize çim ve yaprak motiflerine, işlemeli Japon çiçek desenlerinden retro çizgilere kadar pek çok farklı seçenek bulunuyor. Naif çiçek desenlerinin bulunduğu kumaşlar, romantik bir atmosfer yaratmak için ideal. Egzotik desenli kumaşları turuncu ve pastel renklerle tamamlayabilir ve metal aksesuarlarla aydınlatabilirsiniz.

iVillage