Duvar rengi nasıl seçilmeli?

Duvar rengi nasıl seçilmeli?
Güncelleme:

Ev dekorasyonunda duvar rengini doğru seçebilmek size yorabilir.

Buradaki tavsiyeler, bu önemli seçimde zorlanıyorsanız gerçekten işinize yarayacak. Sonuçta, boya rengi odanızın ruhunu belirler.

Sabırlı olun...
Odanızı kafanızda tam olarak tasarlamadan önce renk için kesin bir karar vermeyin. Ama renk numuneleri toplamayı da unutmayın. Boya sonsuz renkten oluşan ve oda dekorunda değiştirilmesi en kolay unsurdur. Ayrıca ucuzdur. Son kararı halılar ve koltuklar belirlendikten sonraya bırakın.

Dekorasyon örnekleriyle alışverişe çıkın...
Alışverişe çıktığınızda kumaş, halı, fayans gibi önemli unsurların örneklerine ihtiyaç duyarsınız. Nereye giderseniz gidin, tüm örnekleri yanınızda götürün.

Renkleri çalışın...
Bir rengin aklınıza gelmeyecek kadar tonu vardır. Bu tonların örneklerinin olduğu kataloglara daha önceden göz atarak renkler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Koyu bir ton kullanmayı düşünmüyorsanız bile, tüm renkleri dikkatlice inceleyin. Hangi kategoriye ait renkleri beğendiğinizi belirleyin.

Renklerin Denenmiş ve Gerçek Formülleri
Eğer baskılı bir kumaş kullanıyorsanız, baskının fon rengini duvar renginiz olarak seçebilirsiniz. Eğer duvar rengini daha da vurgulamak istiyorsanız, daha derin ya da parlak tonlar seçebilirsiniz.

Pervazlar, kapılar ve pencereler için beyaz ya da kirli beyaz rengini kullanmak oldukça yaygındır. Eğer yeterince cesaretiniz varsa, duvar renginin en soluk tonunu seçerek buraları daha yaratıcı hale getirebilirsiniz. Çarpıcı bir görüntü elde etmek istiyorsanız duvarlarda açık, kapı, pencere ve pervazlarınız için koyu ya da parlak bir renk deneyebilirsiniz.

Cilayı seçin işi bitirin...
Hayalinizde tasarladıklarınız için en uygun cila acaba hangisi? Mat cila ya da düz enamel duvardaki kusurları örter, parlak cilalar ise ışığı daha çok yansıtacaktır.