Ev dekorasyonunda renkler nasıl kullanılmalı?

Ev dekorasyonunda renkler nasıl kullanılmalı?
Güncelleme:

Ev Dekorasyonunda görsel açıdan düzen nekadar önemli ise renk kombinasyonları da en az okadar önemlidir

1. Odanın rengini seçerken mekandaki en büyük ebatlı parçayı baz alın. Bu büyük bir halı olabilir ya da sizin için önem taşıyan bir tablo.

2. Yatak odasında açık renklerin huzur verici olduğu doğru ama bej ya da krem rengi bir oda fazla monoton. Bunu canlı tonda yatak örtüleri, yastıklar ve desenli tüllerle kırabilirsiniz.

3. Dekorasyonun ahenk yakalaması için geniş düşünün. Ana renginizi diğer tonlardan her birini farklı yerde öne çıkartarak çeşitlendirebilirsiniz.

4. Özel bir renk uygulaması yaparken karışımın yüzde oranlarını yazılı olarak alırsanız gelecek sefer aynı rengi tutturmanız kolaylaşır. Aksi halde hiçbir zaman aynısı olmaz.

5. Boya seçiminde kartelayı duvara birbirinden en az 90 cm uzaklıkta yapıştırın. Baktığınızda renkleri karıştırmadan net bir seçim yapabilmenizi sağlar.

6. Ahşap renklerini baz alarak hareket etmeyin. Meşe küfü portakal rengine çok yakındır, monoton durur. Maun ise mekanı karanlık gösterir.

7. Her yerde sevdiğiniz rengi görme saplantınız varsa bunu ana renginiz yapın ve diğer tonları destekleyin. Sarı hayranıysanız gri duvar ve krem döşemeyle vurgulayabilirsiniz.

8. Profesyonelce dekore edilmiş bir odada rengin pek çok tonu bira-rada olabilir.

9. Boya renkleri, karteleda göründüğü renkte çıkmaz. Küçük alanda farklı, geniş .duvarda ise daha farklı duracaktır. Bu yüzden boya seçerken bir duvarda deneme yapın.

10. Kartelada rengin en sonuna bakın. Bu, rengin en doymuş tonudur. Böylece ana renk ve alt tonlara daha kolay karar verebilirsiniz.

11. Kartelada doğru rengi bulduysanız, duvarda bir alt ya da bir üst tonuna gidin. Bu şekilde pastel renkleri kombinlemek çok daha kolay olur.

12. Renk kartelasına doğal ışıkta bakamıyorsanız tonları en az bozan parlak halojen ışıkta bakın.

13. Herkesin beğendiği rengi bulmak sizi yanıltır. Kimi sonbahar, kimi ilkbahar renklerini seviyorsa ortak bir rengi baz alın.

14. Odayı doğal renklerde dekore ediyorsanız, koyu ve açık ton kombinini çizgili olarak uygulayarak tüm dikkati bu alana toplayabilirsiniz.

15. Sıradışı renkler cesaret ister. Ancak tasarımın ana kurallarından biri renk kombinleriyle hareket kazandırmaktır. Kavun sarısı ve marine mavisi mekana farklı kimlik kazandırır.

16. Kanepenin kendi yastıklarına rengi canlandıracak desen ve tonda farklı yastıklar da eklemeyi ihmal etmeyin.

17. Halı, perde, kanepe, hatta yastıklarda bile düz renk tercih ediliyor ama değişik dokulu kumaş ve aksesuarlar yaşam alanlarını şık gösterir.

18. Çoğu zaman bir renge odakanır diğerlerini unutabiliriz. Ancak bazen kontrast renkleri yan yana kullanmak sıradışı bir ışıltı ekleyebilir.

19. Güneş ışığı tekstilleri ve duvar renklerini soldurabilir. Arada bir aynı renkte bir ceket, havlu ya da kumaş parçasını üzerine tutun. Farkı hemen algılayacaksınız.

20. Güzel bir manzaranız varsa perdeyi duvarlarla aynı renk seçin. Ancak manzaranız yoksa kontrast renklerde ve desenli seçerek dikkati sadece perdelere çekebilirsiniz.