Evde tadilat mı var ?

Evde tadilat mı var ?
Güncelleme:

Evinde tadilat olacak okuyucularımız için hayat kurtarıcı öneriler.

LEYDİTÜRK.COM / ÖZEL

Evinizi baştan yaratırken dikkat etmeniz gereken noktalar var. Özellikle usta girmesini gerektirecek derecede evini değiştirmeye soyunan insanlar büyük stres yaşar ve sancılı bir süreç geçirir. İşte işinize yarayacak bu önerilerle evinizi baştan yaparken siz de mutlu olun.

1) İşinizi yapacak usta tek değildir. Kişiliği gözünüze batmayan birini seçin. En nihayetinde bazen saatlerce yan yana çalışmak zorunda kalabilirsiniz.

2) Evi boşlayıp tüyen ev sahiplerinden olmayın. Bakarsanız bağ bakmazsanız dağ olur diye boşuna dememişler

3) Ustaya yaptıracaklarınızı yazılı-imzalı kontrata dökün ve yapılacak her işi tartışın.

4) Ufak işlerle uğraşmayın. Haftalık yapılacaklar listesi paylaşın.

5) Ustanızın iş yoğunluğunu iyi hesaplayın. İşinizi yapan ustanın başka işleri olduğu için size çok ilgi gösteremeyebilir, buna hazırlıklı olun.

6) İşi yapan yardımcılara gereğinden az para vermek cinlik değildir, tam tersi risklidir, sonuçta emek verilen şey sizin eviniz.

7) Evi tasarlarken sadece hayal gücünüze güvenmeyin. Uygulamalı olarak opsiyonları deneyip sonra karar verin mümkünse.

8)  Yaratıcı yeni dekorasyon fikirler için ustaları zorlamayın, interneti gezin, bazen işi bitirmek uğruna ustalar bu kısmı hızlı geçmek istiyor.

9) Eve seçtiğiniz ürünleri hemen almayın, mümkünse fotoğrafını çekin ve eve gelince duracağı yeri düşünerek son kez almayı değerlendirin.

10) Eğer birden fazla usta ile çalışacaksanız bu kişilerin adres ve telefon numaralarını bir yere mutlaka not edin.
 

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.