Evinizdeki dağınıklığa deva edin !

Evinizdeki dağınıklığa deva edin !
Güncelleme:

7 Adımda evinizi nasıl organize edebilirsiniz? İşte püf noktaları...

Hepimiz evimizde düzeni severiz. Önemli olan bunu nasıl sağlayacağımız. İşte size, basit stratejiler, kolay çözümlerle oda oda düzen ve depolamanın püf noktaları...

1. Karmaşayı ortadan kaldırın: Boşlukları doldurmak düzenin en büyük düşmanıdır. İşe ilk olarak etrafa dışarıdan biriymiş gibi bakmakla başlayın. Böylece fazlalıkları daha iyi görebilirsiniz. Önemli gördüğünüz eşyaları ayırın ve bir alana yerleştirin. Kendinize bunu en son ne zaman kullandım, gerçekten ihtiyacım var mı gibi soruları sorun ve buna göre ayıklamaları yapın.

2. Farklı düşünün: Depolama ürünlerinizi seçerken onları farklı tarzlarda seçmeyi deneyin. Cam kavanozlar veya metal sepetler karton kutulardan çok daha güzel durabilir. Evraklarınız içinde renkli dosyaları tercih edebilirsiniz. Aradığınızı daha kolay bulabilirsiniz.

3. Dönüştürün: Bir mobilyayı illa ki planlandığı ilk işlevine göre kullanmak zorunda değilsiniz. Örneğin bir ofis mobilyası evde ekstra depolama alanına ihtiyaç duyduğunuzda muhteşem bir çözüm olabilir.

4. Kullandığınız yerde depolayın: Bir şeyleri depolarken ne kadar sıklıkla ve nerede kullandığınıza dikkat edin. Örneğin yemek yapmayı çok seviyorsanız mutfak gereçlerini ocağın hemen yanında saklamaya dikkat edin.

5. Alanı maksimum kullanın: Eğer depolanacak eşyalarınız çoksa alanı en iyi şekilde değerlendirmeye özen gösterin. Örneğin kapı pervazlarının üstleri iyi bir alternatif olabilir.

6. Gruplayın: İşlevi benzer olan eşyaları bir arada depolayarak zamandan büyük oranda tasarruf edebilirsiniz.

7. Planlayın: Evinizi toparladıktan sonra bu düzeni devam ettirmenizi sağlayacak bir program oluşturun. Gerçekçi hedeflerle sık sık kontrol ederek evinizi düzenli tutmaya çalışın.

Evim