Evinizi kış mevsimine hazırlayın !

Evinizi kış mevsimine hazırlayın !
Güncelleme:

Modern dekorasyonun püf noktalarından biri konforun ve estetiğin bir arada olduğu mobilyaların dekorasyonda kullanılmasıdır.

Modern ev dekorasyonunda 2014 trendlerine baktığımız zaman renk sınırlaması olmadan kullanılan sade görünümlü mobilyalar ve aksesuarlar olduğunu görmekteyiz. 

Türkiye’nin lider mobilya markası Asortie Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat evimizi kış mevsimine göre ekonomik bütçelerle nasıl dekore edebileceğimizle ilgili tüyoları paylaşıyor:

Evinizi kışın geldiğini hissettirin!

İşe salon mobilyalarınızda ufak değişiklikler ile başlayabilirsiniz. Salon takımınızı kış için özel tasarlanmış kaşmir yumuşaklığında koltuk takımları ile süsleyebilirsiniz. Fakat ekonomik olarak o kadarına açık değilim diyorsanız, daha pratik ve aynı sıcaklığı alabilecek başka bir çözüm önerimiz var. Salonunuzun koltuklarına, polar örtüler alıp serebilirsiniz.

2014’te açık renklerin yerini mor, bordo, kahverengi gibi koyu tonlara bıraktığını belirten Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, birbirinden farklı malzemeler ve kumaşlarla yapılmış kombinlerin kullanımının artacağına dikkat çekiyor. Asimetrik parçalar, aynalar, farklı aydınlatmalar ve metal objelerin yaygınlaşmasının yanı sıra gösterişten uzak, rahatlığın hakim olduğu koltuklar akşam ve hafta sonları evinde dinlenmek isteyenlere konfor ve şıklığı bir arada sunacak.

Halılarınızı değiştirin!

Bu konuda yapabileceğimiz bir diğer seçenek ise, halılarımızdır. Halılar, dekorasyon ile birleştiğinde mekana muhteşem uyum sağlar. Ancak halıların da mevsimi vardır. Örneğin yaz mevsimlerinde ince halı ve kilimler kullanılır iken, kışın sıcacık tutan, tüylü ve kalın halıları tercih ederiz. 
 
Perdeler yaşadığımız mevsimi gösterir!

Ev dekorasyonumuzun tamamlayıcılarından perdelerimizin mevsimden mevsime farklı kullanımı olabilir. Genellikle yazın daha kısa ve detaysız perdeler kullanırken, kışın daha kalın ve uzun perde kullanılır. Hazır kış kapıdayken kullanacağınız desenli ve kalın kumaşlı perdeler ile evinize hareket ve stil kazandırabilirsiniz.