Huzur veren dekorasyon önerileri

Huzur veren dekorasyon önerileri
Güncelleme:

Ünlü mimar Selim Yuhay, huzur veren evler için pembe, mavi ve beyaz renkleri öneriyor.

Tanınmış mimarlardan Selim Yuhay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanılan yerlerden keyif almak için önce kişinin kendini iyi tanıması gerektiğini söyledi. Herkesin, evine çocukluğunun geçtiği anne ve babasının evindeki bazı renk ve unsurları taşımasını tavsiye eden Yuhay, böylece çocuklukta yaşanan güzel duyguların hissedilebileceğini anlattı.

Rahatlamak için pembe, mavi ve beyaz 

Günün stresinin yatak odasında atıldığını ifade eden Yuhay, dolayısıyla bu mekanlarda huzuru hissettirecek renk ve eşyalar kullanılması gerektiğini vurguladı. Yatak odaları için açık renkler öneren Yuhay, Duygusal anlamda bizi rahatlatacak tablolar kullanmalıyız. Hepimiz ufka baktığımızda umut, huzur gibi şeyler hissederiz. O yüzden bence mutlaka yatak odalarında ufku anlatan tablolar olmalı ki huzuru hissedelim dedi. Yuhay, çocuk odalarının ise onların araştırmacı ruhunu geliştirecek unsurlarla döşenmesi gerektiğini bunlarında çekmeceli dolaplarla gerçekleştirilebileceği önerisinde bulundu.

Evlerde kullanılan renklerin insanları olumlu ya da olumsuz etkileyeceğine işaret eden Yuhay, şunları kaydetti: Pembenin rahatlatıcı bir tonu var. Tabii toplumumuzda \'Pembe renk kadınlar için kullanılır\' anlayışı hakim olduğundan, erkek olarak bu rengi kullandığımızda bizim için farklı bir şey söylerler diye çekiniriz. Halbuki pembenin rahatlatıcı bir etkisi vardır. Deniz ve gökyüzünü gördüğümüzde nasıl rahatlıyorsak evimizde de mavi ve beyazı görmek, ruhu dinlendirecektir. Maviyi mutfaklarda kullanmak ile doğal diyet yapılabilir çünkü doğadaki çoğu mavi renk taşıyan canlı, zehir içerir. Bu, bilimsel olarak açıklanmış. Evlerde sarı ışık kullanılmalı. Sarı ve loş ışık dinlendirir. Gün içinde göz kapaklarınız bilgisayar kullanırken, çalışırken hep açık olduğu için eve geldiğinizde ışığın hafif kısılması, göz kapaklarınızın rahatlaması demektir.

Karışıklık ve yoğunluktan kaçının

Yuhay, stres yüklü bir iş gününde çok fazla sorunla uğraşıldığı için evlerde karışıklık ve yoğunluktan kaçınılması gerektiğini anlattı. Selim Yuhay, evde sevgiyi hissettirip sevgi köşeleri oluşturmak gerektiğini, insanı insan yapan duygu ve anıların farkına varmanın mutluluk vereceğini sözlerine ekledi.