Ayrı çiftlere boşanma sonrası öneriler

Ayrı çiftlere boşanma sonrası öneriler
Güncelleme:

Boşanmış aile ortamında dikkat edilmesi gereken şeyler...

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Psikolog Yelda Öge, boşanmış aile ortamında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. Boşanmanın, aile içindeki her aile üyesini farklı biçimde etkilediğini anlatan Öge, bu olayı yaşamış ailelere öneriler sundu. Psikolog Yelda Öge şu maddeleri sıraladı:

1) Her iki tarafta yaşam boyunca çocuğun anne ve babası olacağının bilincinde olmalı ve ilişkilerini birbirlerine olan saygılarını koruyarak sürdürmelidir. Bu sebeple de yaşanan olaylardan dolayı taraflar birbirini suçlamamalı, anne ve baba çocuğun her iki ebeveyni de görmesine fırsat yaratmalıdır.

2) Çocuk anne ve babasını düzenli aralıklarla ve sürekli görebileceğinden emin olmalıdır. Çocuk diğer ebeveynden yoksun bırakılmamalı, hastalık vb. durumlar hariç görüşme sürekli olarak belirlenen zamanlarda devam etmelidir.

3) Ayrılıktan sonraki ilk 1 yıl çocuk için son derece önemlidir. Çocuk "duygusal şok" yılı denilen bir süreçtedir, bu nedenle de bir takım sıkıntıları ölabilir. Bu dönemde çocuğa yük olabilecek ek sorumluluklar vermekten kaçınılmalıdır. Bu süreçte çocuğun yaşantısına başka bir erkek yada kadın dahil edilmemeli, ikinci evlilikler bu bir yıllık süreçten sonra gerçekleştirilmelidir.

4) Çocuğun her iki evde de dengeli ve eşit bir yaşam tarzı olmalı, taraflardan biri çocuğunu az gördüğü gerekçesiyle çocuğunun her isteğini kabul etmemelidir."