Balayı valizinde neler olmalı?

Balayı valizinde neler olmalı?
Güncelleme:

Balayına çıkarken herşeyiniz tam olsun...

En mutlu gününüzü yaşadınız ve sevdiğiniz kişiyle evlendiniz. Sırada düğün yorgunluğu atmak için balayınız var. Balayı valizinizi hazırlarken dikkat etmeniz gereken noktalar.

Hem şık hem spor
Tabii ki her şeyden önce gideceğiniz yere karar vermiş ve o atmosfer için uygun giyim tarzını oluşturup eksiklerinizi gidermiş olmalısınız. Gideceğiniz iklim ve yapacağınız tatilin niteliğine göre şık veya sportif kıyafet kombinasyonlarınızı seçin.

Pratik olun
Seçimlerinizi yaparken her koşula da fonksiyonelliğe özen gösterin. Örneğin bir eteği ya da pantolonu birden fazla bluzla kullanabileceğiniz renk ve modelde seçin. Çantanızın bol cepli olmasına, cüzdan veya pasaport gibi önemli eşyalar için yeterince güvenli ceplere sahip olmasına dikkat edin.

Ayakkabıya dikkat
Kadınların çok sık düştüğü bir tuzağa düşmeyin: valizinizi ayakkabılarla doldurmayın. Hazırladığınız bütün kıyafet kombinasyonlarını göz önünde bulundurarak bir şık bir spor ayakkabıyla kendinizi kısıtlayın.

Kat kat kombinleyin
Havanın beklediğinizden soğuk ya da sıcak olma ihtimallerini düşünerek hazırlanın. Aldığınız kıyafetler hava soğuk olursa üst üste giyilerek katmanlar oluşturabilecek ya da sıcak gelirse katları çıkarılabilecek şekilde olsun.

Tarzınızı yansıtın
Kıyafetlerle ilgili son önerim kıyafet ve aksesuarlarınızı önceden belirlediğiniz bir renk skalasından seçmeniz, yani bir bakıma kendi balayı modanızı yaratmanız. Bu sayede hem yanınıza daha az eşya götürüp yine de şık olabilirsiniz. Hem de eşinizin kafasında - o farketmese bile- ona balayınızı çağrıştıran bir tarz oluşturmuş olursunuz.

Önemli detaylar
Kıyafetler işin görünen kısmı, ancak görünmeyen tarafta en az kıyafetler kadar özen göstermeniz gereken başka şeyler de var:

Eğer gittiğiniz yerde otelde konaklayacaksanız rezervasyon belgelerinizi, yolculukta kullanacağınız biletlerinizi, pasaport ve kimliklerinizi, önemli cep telefonlarının yazılı olduğu minik bir defteri yanınıza aldığınızdan emin olun.

Evinizin anahtarını valizinizin dibine değil, döndüğünüzde rahatça ulaşabileceğiniz bir yere koyun. Balayında da olsanız her anı birlikte geçirmeyeceğinizi düşünerek kitap, bilgisyar gibi kişisel eğlenceliklerinizi yanınıza almayı unutmayın. Kozmetikler, şampuan&kremler ve parfümler için tester boylarında ürünler götürün, koskoca şişeleri yanınızda taşımayın. Acil durumlar için eczaneden bir alerji kremi, bir de geniş spektrumlu antibiyotik alın, zira bunlar en olası sağlık sorunları.

Son olarak da valizinizi hazırlarken eşinizle iletişim halinde olun ki aynı şeylerden ikişer tane alıp boşu boşuna taşımış olmayın.