Bekarlık sultanlıktır dedirtecek 10 madde

Bekarlık sultanlıktır dedirtecek 10 madde
Güncelleme:

Boşanmak dünyanın sonu değil

Evet biliyoruz. Boşanmak tercih edilen bir durum değildir. Hiçbir evli çift hoşuna giderek boşanma kararı vermez. Bunun anlatacak güzel bir tarafı da yoktur. Ama hayatınızı kötü giden bir evliliğin içine hapsetmektense, bekar olmayı tercih edeceğiniz zamanlar olur. Ama unutmayın, evliliğinizi sonlandırmak dünyanın sonu değil. Hele uzun yıllar evli olan çiftlerin boşandıktan sonra mutlu olmalarını sağlayacak bir sürü sebebi var. İşte size, uzun süren bir evlilik sonrası ‘Bekarlık sultanlıktır dedirtecek 10 madde.

1. Yatakta horlayan bir adamın olmaması.Mükemmel bir duygu. O kadar güzel ki, bir daha evlenecek olursanız, ayrı odalarda yatmayı önerebilirsiniz. Aklınızda olsun.

2. Örümcek fobinizi aşıyorsunuz. Ne kadar bardak içine kıstırsanız da, büyülü bir şekilde ortadan kaybolmayacaklar. Eninde sonunda o örümceği öldüreceksiniz. Bir an evvel korkularınızla yüzleşmeyi deneyin.

3. Temizlediğiniz yer temiz kalır. Aslında eviniz eskisinden daha da kirli olacak. Bekar ve çalışan bir kadının hayatına hoş geldiniz. Ama en azından bu sizin kirlettiğiniz yerler olacak. Başkasının pisliğini temizlemek zorunda değilsiniz.

4. Bütün kumandalar sizin tekelinizde olacak. E tabii bununla beraber televizyonun kontrolü de sizin elinize geçecek.

5. Evi gönlünüze göre dekore edebileceksiniz.İster mavi koltuklarla, isterseniz mor perdelerle donatın evi. Size karışan olmayacak.

6. Gazeteleri, dergileri yargılayan gözler olmadan rahat rahat okuyabileceksiniz.Cosmopolitan dergilerinin ‘En iyi anlaştığınız burç’ testlerini bile çözebileceksiniz.

7. Evcil hayvan alabileceksiniz. Eski kocanızın büyük ihtimalle alerjisi vardı zaten. Bir kedi, köpek hatta seviyorsanız iguana bile beslemeyi düşünebilirsiniz. Tercih sizin.

8. Rutin hayatınıza geri dönüyorsunuz.Karşınızdakinin hayatına bağlı yaşamak da bir yere kadar. Kendi hayatınız kendi kurallarınız.

9. Kendinize ait bir uyku düzeni olacak. Artık ‘Yatıyorum, gelecek misin?’ sorularını bir kenara atın. İster saat 21.00’de isterseniz de gece 2.00’de uyuyun.

10. Gerçek bir mola verin. Anne olduğunuz zaman her zaman kendinizi bir şeyler için tetikte hissedersiniz. ‘Okula gitti mi? Derslerine zaman ayırıyor mu? Yemek yedi mi?’ soruları kafanızda dönüp dolaşır. Haftasonları, çocukları eşinize bıraktığınız zaman, annelik görevinizi bir kenara bırakın ve kendinize zaman ayırmanın tadını çıkarın.

HT Hayat