Düğün öncesi detoks programı

Düğün öncesi detoks programı
Güncelleme:

Diyetisyen Bahar Demirkıran, evlilik öncesi detoks programı öneriyor.

Evlilik öncesi  dönem  pek çok  kişinin  daha  fit görünmek için kilo vermeye çalıştığı bir dönemdir. Ancak,   stres  ve yorgunlukla birleşince , bu son anda uygulanmaya çalışılan şok  diyet programlarının   reçetesi  genellikle   çok ağır olur. Nikah sabahı  şişmiş  gözler ,yüzük girmeyen parmaklar ,  ödemden kapanmayan gelinlik  fermuarları , bozulmuş bağırsaklar ve  şiddetli gaz sancıları ,  şişmiş ayaklar ve vuran ayakkabılar , çökmüş  bir  bağışıklık sistemi ve tören sonrası tükenmiş enerji ….Halbuki  korkulu rüya görmemek  tamamen sizin elinizde. Nasıl mı? Tabiki sağlıklı  ve doğru  yiyeceklerle beslenerek.

Nikaha son 10 gün kala uygulanacak  bir detoks programı  kendinizi harika hissetmenizi sağlayacaktır. Detoksifikasyon; vücudun toksinlerden arındırılması işlemidir. Toksinler fiziksel ve ruhsal olarak bedenimizi olumsuz  yönde etkileyen maddelerdir. Hem metabolizma atık ürünü olarak üretilirler hem de gün içinde  kirli hava , tarım ilaçları , radyasyon  gibi birçok  toksine maruz kalırız. Bu yabancı maddeler uzun vadede bizi  hasta edebildiği gibi kısa vadede de baş ağrısı , halsizlik , yorgunluk gibi şikayetlere neden olurlar. Hele ki düğün öncesi stresi bağışıklık sisteminizi düşürdüğü için toksinler her zamankinden daha zarar   verici hale gelirler. Nikaha   10 gün kala uygulanacak detoks  kürü hem metabolizmanızı hızlandıracak  hem de enerjinizi zirveye çıkaracaktır.

10 Günlük detoks programınız;

*Kafein detoksu ;çay ,kahve, gazlı içecekler, çikolata  tüketmeyin.

*Alkol detoksu ; hertür alkollü içecekten 10 gün boyunca uzak kalın.

*Şeker detoksu; şeker  ve şeker içeren her tür gıda , suni tatlandırıcılara on gün veda edin

*Sigara detoksu

*Koku detoksu; okaliptüs (burun ve sinüsleri açar ), limon (ferahlık verir), papatya ( sakinleştirir), ylang-ylang ( öfke nöbetlerini azaltır) , lavanta (uykuya teşvik eder) , ıhlamur ( zihni tazeler )

*Hergün 3 litre su ve 1-2 kupa taze sıkılmış sebze ,meyve suları için  (özellikle yeşil  ve 

*Hergün 5 porsiyon taze mevsim sebze &meyvesi tüketin.

*Kırmızı et ,tavuk, peynir tüketmeyin . light kefir ve yoğurt    tercih edin.

*10günde en az 4-5 sefer ızgara balık yiyin.

*Salatalara 1 tatlı kaşığı zeytinyağ ekleyin

*Bu süre içinde  beyaz un ve makarna ,beyaz pirinç yasak 

*Yeşil çay, rezene ve mate çayı için.

*Hergün 1-2 dilim  ananas  yemeği ihmal etmeyin

*Özellikle kereviz, hindiba, zencefil karışımı sebze suyu ödemini atmanıza  yardımcı olacaktır.

Milliyet