Duvak seçerken nelere dikkat etmeli?

Duvak seçerken nelere dikkat etmeli?
Güncelleme:

Duvak seçerken dikkat edilmesi gereken 7 madde...

Kadınların gelinliklerinden sonra karar vermekte en çok zorlandıkları bir diğer konu; duvak seçimi oluyor. Peki, duvak seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Duvaklar gelinliğin en önemli parçası... Bir gelinliğin tarzını belirleyen modeliyse, o tarzı tamamlayarak hazır hale getiren duvaktır. Bu sebepten duvak seçimi gelinlik seçimi kadar önemli. İşte duvak seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç madde...

Tarz uyumuna dikkat edin!
Duvağınızı seçerken gelinliğinizin tarzıyla uyumlu olmasına dikkat edin, mümkünse gelinlik ve duvağınızı takım olarak tercih edin.

Renk uyumuna dikkat edin!
Gelinliğinizin tonu beyaz ya da kırık beyaz olabilir, duvağınızı da aynı tonda seçmeye özen gösterin. Beyaz renklerin hepsi aynı gibi görünse de ara tonları arasında ciddi fark olur.

Boyuna dikkat edin!
Duvağınızın boyunu gelinliğinizin modeline göre belirleyin. Kısa ya da deniz kızı modelleri için kısa, uzun ve kabarık modeller için de uzun duvak tercih edin.

Detaylara dikkat edin!
Dantel gibi detaylara dikkat edin dümdüz saten bir gelinliği hareketlensin diye dantelli bir duvakla kullanmayın. Gelinliğinizle bütünlük yaratmaya çalışın.

Takma şekline dikkat edin!
Saçınız topuz ise duvağınızı topuzun altından takarak daha şık görünün. Saçlarınızı salık bırakıyorsanız duvağınızı tepeden takarak sıradan bir saç imajından kurtulun. Eğer taç kullanıyorsanız duvağınızı mümkün olduğunca sade bir model seçerek alttan takın.

Mekâna dikkat edin!
Düğününüzün gerçekleşeceği mekâna göre bir duvak seçin. Özellikle havuzlu ya da dans alanının dar olduğu  bir yer ise yerlerde sürünen upuzun duvaklardan tercih etmeyin.

Yedek duvak yaptırın!
Duvağınız uzunsa, kısa bir yedek duvak yaptırın ve gecenin ilerleyen saatlerinde daha rahat hareket etmek için duvağınızı kısa olanla değiştirin.

HT Hayat