En son düğün trendleri

En son düğün trendleri
Güncelleme:

Özellikle kadınların en güzel gözükmek istediği günlerden biri düğün günüdür. Peki bu yazın düğün trendleri neler?

Düğün öncesi estetik aslında her yaş gurubundan kadın için geçerli. Bu sebeple düğün estetiği kapsamında yapılacak estetik girişimlerinin  içeriği yaş grubuna göre çeşitlilik gösteriyor.  Örneğin 20’li yaşlarda sadece dudak dolgusu yetebilecekken daha ileri dönemlerde küçük askı işlemleri, yağ enjeksiyonları, meme operasyonlarına varan geniş yelpazede işlemler yapılabiliyor.

Düğün estetiği  işlemleri ameliyatsız ve ameliyatlı işlemler olarak 2 grupta toplanıyor. Genelde 18- 20’li yaşlarda en sık  yapılan işlemler dolgu ile dudak kalınlaştırma, cilt bakımı gibi ameliyat gerektirmeyen işlemler. Bu tür uygulamalar için evlilik töreninden 1 hafta öncesi yeterli oluyor. 30’lu yaşlardaki gelin adaylarında ise daha çok mimik çizgileri ve ciltte güneşin inceltici etkisine bağlı lekelenmeler, burundan dudağa inen mimik çizgilerinde derinleşmeler başlıyor. Mimik çizgilerinin derinleşmesini önlemek ve özellikle kaş kuyruğunu kaldırmak için yapılabilecek işlem ise botox.  Botox’un etkileri 7 gün sonra görülmeye başladığından 30’lu yaşlardaki gelin adaylarının 1 hafta öncesinde uygulama yaptırması öneriliyor.

Gelin adaylarında diğer bir problemi de gelinlik içine sığma endişesi. Bu tür inatçı yağlanma durumlarında bölgesel incelme amaçlı olarak radyofrekans ve LPG işlemleri ile dışarıdan uygulamalar yapılmalı, bu tür uygulamalara cevap vermeyen hastalarda yeni nesil liposuction, incelme ve sıkılaşma sağlayan ameliyatlar uygulanmalı.

Gelinlik çeşidine bağlı olarak özellikle dekolte ve göğüs bölgesini dert eden gelin adaylarında ise memenin küçük olması durumunda silikon protez ile meme büyütme ya da yağ enjeksiyonu ile meme büyütme gerekebiliyor. Tam tersi gevşek cilt ve sarkmış meme durumlarında ise meme küçültme dikleştirme ameliyatları faydalı oluyor. Meme operasyonlarında da liposuction da olduğu gibi 1 ay bir süre gerekiyor.