Evleneceklerin yeni trendi: Düğün estetiği

Evleneceklerin yeni trendi: Düğün estetiği
Güncelleme:

İşte gelin adaylarının tercih ettiği estetikler...

TÜİK\'in yaptığı araştırmaya göre, Türkiye\'de 2011 yılında 592 bin 775 çift, 2012\'nin II. döneminde ise 173 bin 462 çift evlenerek yeni bir hayata başladı. Gelinlerin en güzel olma koşuşturmacasına son dönemde düğün estetiği de eklendi.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Dinar, düğün estetiği diye isimlendirilen ve son yıllarda çok rağbet gören uygulama kapsamında bölgesel incelme, meme büyütme ya da küçültme operasyonu ve kırışıklıkların giderilmesinin yer aldığını belirtti.

Dinar\'ın verdiği bilgiye göre, düğün öncesi estetik aslında her yaş gurubundan kadın için geçerli. Bu sebeple düğün estetiği kapsamında yapılacak estetik girişimlerinin içeriği yaş grubuna göre çeşitlilik gösteriyor. Örneğin 20\'li yaşlarda sadece dudak dolgusu yetebilecekken, daha ileri dönemlerde küçük askı işlemleri, yağ enjeksiyonları, meme operasyonlarına varan geniş yelpazede işlemler yapılabiliyor.

Op. Dr. Serkan Dinar, Düğün töreni öncesi yapılacak işlemin zamanlaması da çeşitlilik gösteriyor. Örneğin dolgu işlemleri için törenden 3 gün öncesi yeterli olabilirken, meme protez ameliyatlarında 1 aylık bir süre gerekiyor dedi. Düğün estetiği işlemleri ameliyatsız ve ameliyatlı işlemler olarak iki grupta toplanıyor. Genelde 18- 20\'li yaşlarda en sık yapılan işlemler dolgu ile dudak kalınlaştırma, cilt bakımı gibi ameliyat gerektirmeyen işlemler. Bu tür uygulamalar için evlilik töreninden bir hafta öncesi yeterli oluyor. 30\'lu yaşlardaki gelin adaylarında ise daha çok mimik çizgileri ve ciltte güneşin inceltici etkisine bağlı lekelenmeler, burundan dudağa inen mimik çizgilerinde derinleşmeler başlıyor. Mimik çizgilerinin derinleşmesini önlemek ve özellikle kaş kuyruğunu kaldırmak için yapılabilecek işlem ise botoks. Botoksun etkileri 7 gün sonra görülmeye başladığından 30\'lu yaşlardaki gelin adaylarının bir hafta öncesinde uygulama yaptırması öneriliyor.

Op. Dr. Dinar, Gelin adaylarında diğer bir problem de gelinlik içine sığma endişesi derken, bu tür inatçı yağlanma durumlarında bölgesel incelme amaçlı olarak radyofrekans ve LPG işlemleri ile dışarıdan uygulamalar yapıldığını, bu tür uygulamalara cevap vermeyen hastalarda ise yeni nesil liposuction, incelme ve sıkılaşma sağlayan ameliyatlar gerçekleştirildiğini belirtiyor. Liposuction\'ın sonuçlarının bir ayda görülebildiğini belirten Op. Dr. Serkan Dinar, gelin adaylarına zamanlamayı dikkate almalarını öneriyor. Gelinlik çeşidine bağlı olarak özellikle dekolte ve göğüs bölgesini dert eden gelin adaylarında ise, memenin küçük olması durumunda silikon protez ile meme büyütme ya da yağ enjeksiyonu ile meme büyütme gerektiğini kaydeden Dinar, tam tersi gevşek cilt ve sarkmış meme durumlarında ise meme küçültme dikleştirme ameliyatlarının faydalı olduğunu, meme operasyonlarında da, liposuction da olduğu gibi bir ay süre gerektiğini söyledi.

Op. Dr. Serkan Dinar, \'lı yaşlarda gelin adaylarında özellikle göz altı çukurlaşmalar ve yanakta sarkma belirtileri olabiliyor. Bu durumda askı ile yanak ve şakak bölgesinin gerilmesi ve göz altına yağ enjeksiyonu yapılabiliyor. Bu tür uygulama için 20 günlük toparlanma süreci gerekiyor. 45-50\'li yaşlarda evlilik planlayanlarda yüz germe üst- alt göz kapağı estetiği düşünülebiliyor dedi.