Evlenme yaşı mutluluğu etkiliyor

Evlenme yaşı mutluluğu etkiliyor
Güncelleme:

Evli çiftlerin üzerinde yapılan bir çalışma, evlenme yaşının mutluluğu etkilediğini ortaya çıkardı.

Uzmanların çiftlere yönelttikleri evliliğinizde hiç şiddet oldu mu? sorusuna yüzde 75 oranında evet yanıtı aldıklarına dikkati çeken araştırmacılar, şiddetin türüne ilişkin yöneltilen sorulara göre, aile içi şiddetin yüzde 57\'lik oranla en sık hakaret şeklinde ortaya çıktığını tespit ettiklerini bildirdi. 

Hakaret tarzındaki şiddetin ardından aile içinde yüzde 44 oranında dikkate almama, yüzde 43 oranında fiziksel, yüzde 33 oranında özgürlüğün kısıtlanması, yüzde 20 oranında eşinin kendisini çocuk gibi görmesi, yüzde 18 oranında cinsel ilişkiye zorlama şeklinde şiddetin kendisi gösterdiğini kaydeden uzmanlar, erkeklere göre kadınların ruhsal durumlarının daha kötü olduğunun belirlendiğini ifade etti. 

Çalışmaya katılan erkeklerden eşin evdeki kötü davranışları ve şiddetin evlilik doyumunu azalttığı, çocuk sahibi olmanın ise artırdığı ve mutlu bir yaşam sürülmesine vesile olduğu yönünde yanıt aldıklarını kaydeden uzmanlar, ‘Evlenme yaşı mutluluğu belirliyor. 

Geç evlenen kadınların daha mutlu olduklarını gözlemledik. Kadınlar duygusallığa daha fazla önem veriyor. Erkekler evlilikte mutluysa terapide çaba gösteririm diyor. Erkekler rasyonel ve kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyor. Kadınlar eşinden dolayı sorun olduğuna inanıyorsa evliliğin çözümü için çaba gösteririm diyor. Kadınlar sadece şiddet varsa sorunun çözümü için çaba göstermeyeceklerini ifade etti. Yani kadın için şiddet son nokta’ diye belirtti.