Evlenmek için bu prosedürler şart

Evlenmek için bu prosedürler şart
Güncelleme:

Evlenmek için de bir takım prosedürlerin gerçekleşmesi gerekirken bunların neler olduğunu sizler için öğrendik.

Dünyada 12-12-12 çılgınlığı devam ediyor. 12 Aralık 2012 gününe sayılı günler kala çiftler nikahlarını bu tarihe yani 12-12-12'ye denk getirmek için sıraya girdi. Nikahların bu tarihte rekor seviyede olması beklenirken çiftleri nikah telaşı sardı.

Evlenmek için anlaşan çiftlerin öncelikle bağlı bulundukları yerin evlendirme dairesine giderek evleneceklerini beyan etmeleri gerekiyor. Eğer çiftler farklı yerlerde ikamet ediyorsa bu durumda iki tarafın da ortak vereceği bir karara bağlıdır. Evlenme beyannamesi doldurması gereken çiftlerin fotoğrafları ile birlikte tüm kimlik bilgilerini beyan etmeleri gerekiyor. Evlenme beyannamelerini imzalayan çiftlerin beyannamesi evlendirme memuru tarafından onaylanır. Çiftlerin evlendirme memuruna 6 adet vesikalık fotoğrafını, nüfus kayıt belgesini, nüfus cüzdanı örneği, sağlık raporu gibi belgeleri de vermek üzere yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Evlilik başvurusunu çiftler eğer farklı illerde oturmaları dolayısıyla birlikte yapamıyorsa, bu durumda çiftlerin birbirlerine noter onaylı vekalet vermeleri gerekiyor.