Evli çiftlerin korkusu: Sosyal medya

Evli çiftlerin korkusu: Sosyal medya
Güncelleme:

Kişiler ilk görüşmeden önce birbirlerinin Facebook profilini inceliyor.

Boşanma davalarında dahi mahkemeye delil olarak sunulan sosyal medyadaki paylaşımları değerlendiren evlilik ve aile terapisti William Jack Hiebert, ilişkilerinde tam güveni ve şeffaflığı yakalayabilen çiftlerin mutlu olabileceğini söyledi.

Şifre bile ihanet nedeni

William Jack Hiebert, “Eşler arasında sosyal medya ağ şifresini paylaşmak istemeyen taraf, genellikle ihanet eden taraf oluyor” dedi.

Son yıllarda çiftler arasında büyük endişeye yol açan sosyal medya kullanımının ilişkiler üzerindeki etkisine değinen Hiebert, “Sosyal medya iyidir ya da kötüdür ifadesini kullanmak yanlış. Esas olarak sosyal medyayı nasıl kullandığınız önemli. Bu tıpkı otomobil kullanmaya benzer. Eğer otomobili banka soymak için bir araç olarak kullanırsanız, bu otomobili kötü mü yapar. Bu tür amaçla kullanıldığı için tüm araçları yok etmek ne kadar saçmaysa sosyal medyayı da hiç kullanmamak o kadar saçma olur” diyor.

Sosyal medyanın, ilk buluşmadan önce bilgi edinme aracı haline geldiğine dikkat çeken Hiebert, Rutgers Üniversitesi ve Kinsey Enstitüsü’nde yapılan araştırmalardan da örnekler verdi ve şu değerlendirmeyi yaptı:

“Sosyal medya, belki başımıza geleceklerden bizi korumuyor ama fayda sağladığı pek çok alan da mevcut. Birçok ülkede, özellikle kişi hakkında bilgi edinme amacıyla sıklıkla kullanılıyor. Eskiden bir kişi hakkında bilgi sahibi olmak için çevremizdekilerden yardım alırken şimdi neredeyse tamamen internetten faydalanıyoruz.

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre bekâr kadınların yüzde 48’i, bekâr erkeklerin de yüzde 38’i, ilk buluşmadan önce buluşacağı kişinin Facebook profilini inceliyor. Her yaş grubundan bekâr kadınların yüzde 26’sı ve bekâr erkeklerin yüzde 27’si ise buluşacakları kişilerin sanal ortamdaki arkadaşlık isteklerini kabul etmeden önce Facebook duvarındaki daha önceki paylaşımlarını siliyor.”

HT Hayat