Evliliği güçlendirmenin yolları

Evliliği güçlendirmenin yolları
Güncelleme:

Birlikte eğlenen ve gülen çiftler birbirlerine daha bağlı...

Eğlenceli olun
Oyuncu ve şakacı ruhunuzu korumak, eşinizle olan ilişkinizi de güçlendirecektir. Araştırmalar, birlikte eğlenen ve gülen çiftlerin birbirlerine daha bağlı olduklarını ortaya koyuyor. Her hafta, birlikte eğlenceli bir şeyler yapmak için zaman ayırın. Beraber oyunlar oynayın, şakalar yapın, bisiklete binin ya da çizgi film seyredin.

Spontane olun
Sıradan olmayan şeyler yapıp, anlık yaşayarak evliliğinizi canlandırın. Önceden planlamadan tatile gidin. Hiç denemediğiniz ama her zaman yapmak istediğiniz aktiviteler için birbirinizi cesaretlendirin. Biraz spontanlık ve macera getirerek, evliliğin siz ve eşiniz için ilginç olmasını sağlayın.

İçinde bulunduğunuz anı yaşayın
Meşgul yaşantılarımız, genelde içinde bulunduğumuz andan zevk almamızı engelliyor. Sürekli koşturuyoruz, planlar yapıyoruz, biraz zaman bulduğumuzda da bilgisayar ya da tabletlerle vakit geçiriyoruz. Sadece eşinizle oturmak ve konuşmak için zaman yaratın. Koltukta birbirinize sarılıp, hayatla ilgili beklentilerinizden planlarınızdan bahsedin. Eşiniz konuşurken onu mutlaka dinleyin, ona tüm dikkatinizi verin.

İyi ve nazik olun
Çocuklarımıza ilk öğrettiğimiz şey başkalarına iyi ve nazik davranmaları gerektiği ama ne yazık ki her zaman öğretmeye çalıştığımız davranışın modelliğini yapamıyoruz. Daha da kötüsü, en sevdiğimiz kişilere iyi davranma konusunda başarısız olduğumuz zamanlar oluyor. Eşinize nazik ve iyi davranmak için bilinçli olarak efor sarf edin. İltifat edin, minnettarlığınızı belirtin. Asla, sert eleştiriler yapmayın.

Meraklı olun
Uzun bir ilişkide eşinizle ilgili her şeyi bildiğiniz gibi bir yanılgıya kapılabilirsiniz. İnsanların zamanla değiştiklerini unutmayın. Eşinizin neler yaptığını, neler düşündüğünü merak edin. Onunla ilgili yeni şeyler öğrenmek sizi şaşırtacak, ilişkinizi de canlandıracaktır.