Evliliği kurtarmanın 9 yolu

Evliliği kurtarmanın 9 yolu
Güncelleme:

Sorunlu giden bir evliliğiniz varsa, bu tavsiyelere bir göz atın.

Evli çiftlerden birisinin başka bir ilişki yaşaması her şeyin sonuymuş gibi algılanır. Yaralar sağalır, ancak bunun üstesinden gelip tekrar bir araya gelmenin daha etkin yolları var.

Silahları kuşanmayın

Yaşanan ilişkinin temelleri ile ilgili bilgi edinmeye çalışın. Ne zaman başlamış, ne zaman bitmiş gibi.

Yazıya dökün

Duygularınızı yazıya dökmek, partnerinize vereceğiniz mesajı daha da netleştirir. Bu ayrıca partnerinize bu olay karşısında nerede duracağınızı da belli eder.

Riske etmeye değer mi?

Eşiniz ve evliliğiniz ile ilgili bildiğiniz herşeye dayanarak, ilişkinizi tekrar sağlamlaştırma isteğinize karar vermeniz gerek. Eğer istekliyseniz, sizi tekrar acıtacak hadiseleri yaşama riskini göze almanız gerekecek.

İçinizi boşaltın

İncinmiş duygularınızı eşinizle paylaşmanız genelde faydalıdır. Ancak isterseniz çok yakın arkadaşınıza durumu anlatıp içinizi boşaltabilirsiniz.

Kendinizi dindirin

Kontrolden çıkmak üzere olan duygularınızı dindirmenin bir yolunu bulun. İrrasyonel veya sinirli davranacağınızı kestirirseniz yürüyüşe çıkın veya meditasyon.

Şefkati deneyin

Eşinizin neden bu kadar incitici davranabileceğini ve onun acısını anlamak için azıcık bile olsa şefkat göstermeyi deneyin.

Affetmek unutmak değil

Eşinizi affetmeniz yaşadığı ilişkiyi unuttuğunuz ve artık acı çekmeyeceğiniz anlamına gelmez. Affetmek negatif düşüncelerinizi minimize eder, mutlu bir geleceğe odaklanmanızı sağlar.

Büyük resim

Siz ve eşiniz, bir çift olarak nasıl devam edeceğinizi düşünürseniz duygusal olarak daha çok bağlanırsınız. Eşinize, bundan sonrasını nasıl hayal ettiğinizi ve bu hayali gerçekleştirmenin yollarını anlatın.

İlerleme

İlişkiyi sürdürmeye karar verdiyseniz, yapacak işleriniz var. Ancak bundan sonra sinir ve dargınlığın ilişkiye yön vermesine izin vermeyin. Eşinizi cezalandırmaya da devam etmemelisiniz.

Milliyet